Medicii chirurgi din Spitalul Judetean lucreaza la foc continuu

Sectia de Chirurgie a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau a inceput sa fie luata cu asalt de pacienti. Unele saloane sunt deja pline, iar numarul internarilor creste de la o zi la alta. Ulcerele perforate, ocluziile intestinale, cancerele, infectiile, pancreatitele, peritonitele si cangrenele sunt principalele afectiuni care aduc în spital zeci de bacauani.

Dr.Ionel Checherita, medic chirurg, a declarat ca aproape in fiecare zi se interneaza 5-6 persoane, majoritatea lor persoane in varsta.

„Vin in stadii foarte grave, a explicat medicul. Desi stiu ca sunt bolnavi, stau acasa si asteapta sa le treaca de la sine, amanand, de la o zi la alta, internarea. Abia cand nu mai pot ajung la noi”. Ieri insa s-a lucrat la foc continuu.

Numai in garda de zi s-au internat 13 persoane, iar alte 30 au necesitat consultatii la Urgente. Majoritatea pacientilor sunt in varsta si se prezinta la spital in stadii avansate ale bolii din cauza neglijentei.

Din acest motiv si in blocul operator se lucreaza permanent . Intr-o singura zi au fost operati peste 20 bolnavi. Predominanta este insa patologia de urgenta.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*