La vanatoare de primari PSD

Pentru unii pare o gluma , pentru altii ceva ce nu merita interes, insa pentru actuala putere aceasta a devenit tinta primordiala . Conteaza mai putin ca in judet banii nu ajung in comunele in care primari sunt cei din PSD sau ca aceste asezari sunt omise cu buna stiinta de pe harta ajutoarelor pricinuite de calamitatile de anul trecut.

Moda sau metoda , are prea putina importanta , cert este ca acest gen de „activitate“ se impra stie mai ceva decat „gripa aviara “. Zvonurile ca aceasta molima generata de „virusul“ din partidele care fac parte din coalitia D.A., in special PNL si PD, au venit la inceput din judetul vecin, Neamt. Si cum comuna Balcani se afla situata la hotarul dintre cele doua judete, „gripa aviara “ a ajuns si la noi. Primul „virusat“ a fost primarul acestei comune, nume parca predestinat, Vasile Rata. Comuna Balcani a fost omisa de pe lista cu ajutoare de la Guvern dupa inundatiile din vara lui 2005. Simpla intamplare?

De ce tocmai o comuna al carei primar este membru PSD sa fi patit asa ceva? O eventuala explicatie poate fi scoasa si din declaratia deputatului PSD, Gabriel Vlase, presedintele executiv al PSD Bacau.

„Avem semnale ca liberalii au inceput sa faca presiuni asupra unora dintre alesii locali ai PSD sa treaca in PNL, iar daca n-o fac, vor avea mari probleme“, spune Gabriel Vlase, purtatorul de cuvant al social-democratilor ba cauani.

Si s-a referit in primul rand la primarul Vasile Rata . „Presiunile vin din partea PNL, aripa noua . Pana la aceasta data nu avem pierderi de primari sau consilieri“, adauga deputatul PSD. Intr-adevar, deocamdata nu exista , din contra, unul dintre cei mai buni primari din judet, Stefa nel Abdulah, ex membru PUR, s-a inscris in PSD, dezgustat de atmosfera din coalitie.

Rata nu mai vrea sa comenteze

Vasile Rata ne-a declarat ca totul a fost rezolvat si ca nu mai vrea sa continue discutiile pe acest subiect. „Am fost invitat sa trec la liberali, i-am refuzat politicos. Nu mai doresc sa amplific acest subiect. Mi-ajunge cat am avut de tras timp de doua saptamani. Pentru mine, acest capitol a fost incheiat.

In ciuda ofertelor si insistentelor, am refuzat. Raman in partidul in care m-am format ca om politic“, spune primarul din Balcani.

Surse din PSD ne-au confirmat insa ca presiunile asupra lui Rata au venit chiar din partea primarului Bacaului, Romeo Stavarache.

Acesta l-ar fi invitat pe primarul din Balcani la o discutie pe teme administrative la Bacau. Numai ca, in momentul intalnirii, lui Rata i s-a pus in fata adeziunea la PNL!

Romica nu se dezminte: minte din nou!

Probleme au inceput sa apara si in comuna Saucesti, unde viceprimarul PSD, Petre Dabija, este curtat asiduu de PD.

Acesta incearca sa evite diplomatic subiectul si spune ca vrea sa se retraga din administratia publica si sa revina la catedra , insa adevarul este altul.

Se pare ca omului i s-a propus sa semneze o adeziune de intrare in PD si el inca mai ezita .

Asa cum era de asteptat, liberalii au negat acuzele PSD-ului. Romeo Stavarache a declarat ca „acestea sunt simple speculatii. Trebuie intrebati cei vizati. Eu personal n-am sunat nici un primar si nu am cunostinta de asa ceva“.

Noi i-am intrebat pe cei vizati si acestia au confirmat ca au fost contactati de oamenii lui Stavarache. Ba, mai mult, Romica ar fi participat personal la discutiile pe tema trecerii la PNL cu primarul Rata .

Atunci, de ce neaga cu atata inversunare acest lucru? Poate de teama ca si-ar recunoaste inca un nou esec?! O fi minciuna mai buna , numai ca are picioare scurte.

Dispozitii de la centru sau „libera initiativa ”?

Subiectul racola rilor primarilor PSD nu este unul nou, la nivel national PD fiind campion, cu aproape 40 de „reusite”.

In Baca u, pana la aceasta data nici un membru marcant al PSD nu a cedat „petitortilor PNL-PD, indiferent de ameninta rile aduse. Ceea ce pare sa-i fi infuriat la culme pe liderii locali ai Aliantei, in special pe Romeo Stavarache, urecheat de sefii de la centru pentru lipsa sa de eficienta in campania de racolari.

Vom urma ri cu atentie noile tentative ale primarului de Bacau la vanatoarea de primari PSD si promitem, data viitoare, mai multe detalii despre acestea.

Inclusiv despre ceilalti prieteni ai lui Romica participanti la aceste „partide“. Numele de Ciubotaru („unu mare si gras“, dupa cum l-a descris presedintele CJ, Dragos Benea!), Paler sau Chiriloi va spun ceva?

D. MINDIRIGIU
G. LEU

Comentarii

  1. stavarache e3ste tigan ursar

Adauga un comentariu

*