Gerul continua sa faca victime la Bacau

frig bacauOamenii fara adapost cad din ce în ce mai mult victime frigului de afara. Patru bacauani, ramasi fara locuinta, au fost internati în sectia de chirurgie plastica a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau cu degeraturi grave la maini si picioare.

Starea lor a necesitat tratamente intensive cu antibiotice si calmante. Proveniti din mediul rural, pacientii au varste între 35 si 80 de ani. Ei au fost gasiti de trecatori înghetati pe marginea drumului sau în scarile de bloc.

Gerul aduna boschetarii si la Unitatea de Primire Urgente (UPU). Fara locuinta, aflati într-o stare deplorabila si cu multiple dezechilibre organice, acestia reusesesc sa se aciuieze printre pacientii aflati în saloanele de supraveghere sau pe langa caloriferele de pe holurile spitalului, în speranta ca asa vor putea scapa de frig.

Mai mult, dupa ce sunt spalati, schimbati si hraniti de cadrele medicale, consultati si tratati, ei se întorc în strada pentru a cersi si peste cateva ore se refugiaza din nou în spital. In general, conform declaratiilor dr. Elena Lamasanu, medic sef UPU, in 24 de ore, la Urgente isi gasesc permanent adapost 5 boschetari.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*