Senatorul Mardare – interpelare pe tema zonelor calamitate

senatorul radu mardareSenatorul PSD de Bacau, Radu Catalin Mardare, a adresat o interpelare ministrului Administratiei si Internelor pentru declararea ca zone calamitate a localitatilor afectate de inundatiile din perioada aprilie-septembrie 2005.

In perioada aprilie – august 2005 mai multe localitati din judetul Bacau au fost afectate de ploi abundente care au dus la producerea de inundatii.

Prin Hotararea de Guvern nr. 1512/5005, publicata in Monitorul Oficial nr. 1.132 din 14 decembrie 2005, au fost declarate ca zone calamitate 59 comune din cele afectate de inundatiile din perioada aprilie-septembrie 2005.

Consiliul Judetean Bacau nu a fost consultat la elaborarea acestei hotarari de guvern, iar in actul normativ mentionat nu apar nominalizate toate localitatile din judetul Bacau in care s-au produs calamitati.

Prin Ordonanta nr. 12/2006 se prevede posibilitatea de finantare cu fonduri comunitare prin Programul SAPARD numai pentru localitatile cuprinse in Anexa nr. 1 la H.G. 1512/2005, cu grad de afectare mai mare de 5%.

In aceste conditii multe dintre proiectele depuse si declarate eligibile nu pot fi finantate ca urmare a faptului ca nu se regasesc in anexa cu localitatile afectate de inundatiile din perioada aprilie-septembrie 2005.

Pentru a beneficia de fonduri ce se acorda prin programul SAPARD pentru executarea reparatiilor la obiectivele de investitii deja executate si afectate de inundatii si pentru accesarea de fonduri din cele redistribuite catre Masura 2.1 din cadrul acestui program, se impune completarea anexei nr. 1 la H.G. 1512/2005 cu urmatoarele localitati:

Municipii si orase
Bacau
Moinesti
Comanesti
Slanic Moldova
Targu Ocna
Darmanesti

Comune

Balcani are proiect SAPARD
Ghimes Faget are proiect SAPARD
Glavanesti are proiect SAPARD
Strugari are proiect SAPARD
Stefan cel Mare are proiect SAPARD
Urechesti are proiect SAPARD
Manastirea Casin

Adauga un comentariu

*