Respectarea legii si igiena in magazine – ultima grija a agentilor economici din Bacau

magazin bacauUn ultim control al inspectorilor sanitari bacauani a scos la inveala o problema grava cu care se confrunta in prezent judetul – agentii economici cu afaceri prospere in Bacau „uita” sa-si declare noile puncte de lucru deschise.

„Numai in ultima saptamana de control s-au depistat trei astfel de puncte de lucru care functionau fara a fi declarate, a declarat dr. Marin Bustuc, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Bacau.

Nerespectarea legii s-a lasat cu amenzi de 3.000 RON”. Au fost prinse pe picior gresit SC Copanex SRL Bacau, de pe strada Aprodu Purice nr. 11, SC Draviflor SRL, de pe strada Neagoe Voda nr.27 si SC Miogel Comserv, de pe strada Logofat Tautu nr. 5.

Alte patru unitati bacauane de alimentatie publica au fost amendate cu 5.000 RON fiecare pentru ca nu au respectat normele igienico-sanitare confrom Legii fumatului, iar administratorul unei brutarii din Bacau, de pe strada Aprodu Purice (SC Melias SRL) a primit o sanctiune de 3.000 de RON pentru nerespectarea normelor elementare de igiena in unitate, a circuitelor functionale si a modului de depozitare a produselor finite.

Alte trei magazine mixte din mediul rural (Somusca – Cleja, Siretu – Letea Veche si Barzulesti – Sanduleni) s-au ales cu suspendari de activitate pentru ca nu desfasurau activitati conform normelor sanitare in vigoare.

Pe total, valoare amenzilor aplicate de inspectorii sanitari, in numai cinci zile, s-a ridicat la 18.400 RON.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*