In numai o saptamana, infectiile respiratorii au facut peste 750 de victime printre bacauani

Infectiile acute ale cailor respiratorii supserioare (IACRS) fac ravagii printre bacauani. Numai intr-o singura saptamana, afectiunile de acest gen au facut 751 de victime, in special printre sugari si copiii prescolari.

Circa o suta dintre acestia au necesitat si spitalizare. Pneumoniile si bronho-pneumoniile sunt si ele in floare. Peste 450 de persoane au fost diagnosticate in ultima saptamana cu aceasta boala, mai ales cele de varsta a treia.

Si la Spitalul de Pediatrie Bacau numarul internarilor se mentine in numar ridicat. Virozele respiratorii, bronsiolitele, laringitele acute si faringitele sunt principalele afectiuni cu care sunt diagnosticati copiii. Numai in ultima garda s-au internat 30 de pacienti, din cei aproape 70 care au fost consultati la Serviciul de primire urgente.

In prezent, cele 140 de paturi sunt ocupate in totalitate, 20 de cazuri fiind sub tratament in sectia de Terapie Intensiva. Pentru a evita aglomerarea, medicii pediatri sunt nevoiti sa ia masuri de externare cu tratament in teritoriu, pentru cazurile care au prezentat forme usoare si nu mai ridica reale probleme.

Situatia este asemanatoare si in sectia de Infectioase Copii din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, unde internarile au crescut in aceasta perioada, iar sectia este aglomerata. {i aici predomina copiii din colectivitati.

Din fericire pana acum nu s-a inregistrat nici un deces din cauza acestor afectiuni la nivelul judetului. Se asteapta insa ca perioada urmatoare, din cauza temperaturilor scazute, sa apara si cazuri de gripa.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*