Talharie la Dofteana

Lucratorii Postului de Politie Dofteana au fost sesizati de Gheorghe A. in varsta de 70 de ani, din localitate, ca in noaptea precedenta, in propria locuinta, a fost victima infractiunii de talharie comisa de o persoana necunoscuta, mascata, care a legat reclamantul si i-a sustras suma de 920 RON.

Datorita leziunilor suferite ( traumatism cranio-facial acut, comotie cerebrala, plaga contuza vertex si contuzie pavilion ureche )cel in cauza a fost transportat la Spitalul Municipal Onesti pentru a primi ingrijiri medicale.

Avand in vedere gravitatea modului de operare, la fata locului s-a deplasat imediat o echipa operativa complexa formata din 20 de lucratori din cadrul Serviciul Investigatii Criminale, Serviciul Criminalistic, Paza si Ordine Publica, Politia Municipiului Onesti, iar in cele doua zile care au urmat au fost verificate peste 70 de persoane suspecte de pe raza localitatilor Dofteana, Targu Ocna si posturile de politie din zona, desfasurandu-se actiuni specifice ( razii, controale etc. ).

Talharul, Marian A. de 23 de ani, domiciliat fara forme legale in comuna victimei, a fost identificat, depistat si prins in seara zilei de 09.02.2006, fiind retinut pentru 24 de ore in arestul inspectoratului si urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau cu propunerea arestarii preventive pentru o perioada de 29 de zile.

Acestuia i s-a retinut in sarcina savarsirea infractiunii de talharie in forma agravanta, din cercetari rezultand ca in noaptea de 06/07.02.2006, dupa ce a consumat bauturi alcoolice la un bar din comuna Dofteana si cunoscand ca victima detine bani in locuinta, si-a confectionat o cagula prin modificarea unui fes si a patruns in curtea locuintei victimei prin escaladarea gardului.

A batut ulterior in usa de acces in locuinta si dupa ce partea vatamata i-a deschis, nefiind recunoscut datorita cagulei, l-a lovit pe Gheorghe A., l-a imobilizat prin legarea cu o funie si i-a sustras suma de 920 RON pe care a gasit-o dupa ce a ravasit bunurile din casa.

S-a reusit recuperarea de la agresor a sumei de 400 RON si in prezent, victima se afla internata in spital, fiind in afara oricarui pericol.

Adauga un comentariu

*