Hoti de lemne prinsi de politisti

hoti lemne bacauPolitistii bacauani au organizat o ampla actiune pe linia prevenirii si sanctionarii actelor si faptelor ilicite in domeniul taierii, transportarii si comercializarii materialului lemnos pe raza intregului judet.

Astfel, lucratorii Postului de Politie Tamasi au organizat impreuna cu salariati din cadrul Ocolului Silvic Traian mai multe actiuni in zona de competenta, reusind prinderea in flagrant a numitilor Valentin N. de 17 ani si Claudiu R. de 19 ani, ambii din localitate, dupa ce taiasera mai multi arbori din esenta salcam, din perdeaua de protectie a paraului Tamasi. Valoarea lemnului taiat este de 250 RON, autorilor intocmindu-li-se dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de taiere ilegala si furt de material lemnos.

De asemenea, in aceeasi zi, lucratorii din cadrul Compartimentului Drumuri Nationale al inspectoratului au oprit pentru control pe D.N. 12A autocamionul cu numarul BC-02-DYN, condus de Nicu B. de 26 de ani, din comuna Dofteana, judetul Bacau. Masina era incarcata cu 3 m.c. de cherestea rasinoase pentru care conducatorul auto nu avea documente de provenienta. Intreaga cantitate de material lemnos a fost confiscata, iar soferul a fost sanctionat contraventional cu 1000 RON.

In acelasi domeniu, sub directa coordonare a Biroului Politiei Rurale din cadrul Politiei Municipiului Moinesti, in saptamana 02-08.02.2006 s-au desfasurat 12 actiuni si 30 de controale la care au participat 51 de cadre ( 29 politisti, 6 jandarmi si 16 lucratori din cadrul Directiei Silvice Bacau ), fiind verificate 112 persoane fizice si juridice, inregistrandu-se 19 infractiuni, constatandu-se si aplicandu-se 20 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 13.110 RON, confiscandu-se 11 m.c. de material lemnos in valoare de 1520 RON.

Adauga un comentariu

*