Democratii bacauani sunt de acord sa fuzioneze cu PNL

vasile nistor bacauMembrii Biroul permanent al Partidului Democrat au aprobat astazi fuziunea cu PNL, dar a pus si cateva conditii. Liderul democratilor bacauani, Vasile Nistor (foto) spune, insa, ca nu toti membrii Biroului Permanent au fost de acord cu luarea acestei decizii.

„Nu a fost majoritatea pe care mi-am dorit-o, dar s-a votat fuziunea PD cu PNL. Nu au fost nici un fel de incidente si am acceptat fuziunea, cu anumite conditii”, mai explica Vasile Nistor.

Respectivele conditii sunt legate de inlocuirea social democratilor din functiile publice si de alegerea unui candidat unic la presedintie. Pe langa toate acestea, PD-stii au cerut sa se tina cont de ponderea electoratului fiecarui partid in parte, conform listelor de tip „federativ”, pentru a nu exista probleme in alegerea ministrilor, dupa ce alegerile se incheie.

Romeo Stavarache, primarul Bacaului, ne-a explicat ca nu prea stie ce s-a discutat la Biroul permanent PD, dar ca in membrii Biroului Permanent al Partidului National Liberal au votat fuziunea inca de saptamana trecuta.

Adauga un comentariu

*