Creste iar pretul gazelor naturale

Autoritatea Nationala de Reglementare a Gazelor Naturale a propus Guvernului roman un program de majorare treptata a pretului la gaze pentru atenuarea impactului acestuia asupra consumatorilor in momentul aderarii tarii noastre la UE. Atat populatia, cat si institutiile publice ar putea plati pentru gazele naturale cu 7% mai mult din al doilea trimestru al acestui an, daca guvernul accepta propunerea facuta de Autoritatea de Reglementare in domeniu.

Pentru ca pretul de la noi sa fie aliniat cu cel din afara, conditie stabilita in negocierile de aderare europeana, pana la mijlocul lui 2008 gazele ar trebui sa coste de doua ori mai mult.

Vesti si mai proaste vin din partea companiei Distrigaz Nord, care considera ca pretul de achizitie a gazelor naturale din productia interna, unul dintre elementele care contribuie la formarea pretului gazelor naturale la consumatorii finali, s-ar putea tripla ca efect al procesului de aderare a Romaniei la UE.

Autoritatile au promis Bruxelles-ului sa majoreze pretul gazelor naturale din productia interna la 270 de dolari pe mia de metri cubi, fata de pretul actual de 115 dolari.

Adauga un comentariu

*