Cine va fi noul sef al Biroului Politiei Rutiere?

POLITIA BACAUDin cate se pare, inscrierea la concursul pentru ocuparea functiei de sef al Biroului Politiei Rutiere Bacau a fost precedata de unele nereguli. Din doi candidati, unul a fost blocat, desi avea aceleasi „oprelisti” ca si celalalt.

Biroul Politiei Rutiere Bacau are, deocamdata, un sef interimar, inspectorul principal Dorin Roman, dupa ce fostul sef, comisarul Vasile Cristudor, a primit alte atributii in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Bacau.

„Interimarul” este unul dintre cei mai buni politisti din judet in domeniu, activitatea sa fiind extrem de bine apreciata, atat de colegi cat si de conducatorii auto. Dorin Roman a fost insa impiedecat sa participe la concursul pentru ocuparea postului de sef al BRP, din cauza unei „bube” care il urmareste ca o cruce neagra ce-l opreste sa inainteze.

Toata lumea isi aminteste de scandalul iscat in politia bacauana in 2003 cand, un colectiv de ofiteri din Grupul de control al ministrului Adiministratiei si Internelor a efectuat verificari la IJ de Politie Bacau asupra modului in care se respectau normele metodologice privind examinarea candidatilor in vederea obtinerii permiselor de conducere.

Rezultatele controlului au scos in evidenta faptul ca un numar de cinci persoane au fost declarate admise si au obtinut dreptul de a conduce autovehicule cu incalcarea prevederilor legale.

Sanctiuni optionale!

„Avand in vedere neregulile constatate, pentru un numar de opt ofiteri si doi agenti de politie din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Bacau, cu responsabilitati privind primirea, verificarea si inregistrarea dosarelor, precum si examinarea candidatilor pentru obtinerea permisului de conducere auto, au fost propuse cercetari prealabile si masuri de sanctionare dupa consultarea Consiliului de Disciplina”, se mentioneaza in comunicatul MAI, semnat la vremea respectiva de seful Directiei, comisar sef Gheorghe Boblea.

Raportul intocmit a propus retrogradarea din functii a zece ofiteri si subofiteri care au avut legatura directa cu Serviciul Politiei Rutiere. Printre acestia, si insp. pr. Dorin Roman, ofiter specialist II la Biroul Politiei Rutiere al Politiei municipiului Bacau, „pentru neglijenta manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu”. Despre ce fel de neglijenta o fi fost vorba nu se spune. Aceasta sanctiune l-a impiedicat, asa cum spuneam, pe Dorin Roman sa se fi inscris la concursul pentru ocuparea functiei de sef al biroului.

Se pare insa ca masurile luate atunci de Grupul de control al MAI au „operat” numai in cazul insp. pr. Dorin Roman, deoarece, din cate am aflat, la concurs i s-a permis inscrierea altui „sanctionat” din grupul celor zece, s.insp. Aurelian Nadejde, ofiter operativ III la Biroul Politiei Rutiere, acesta fiind pedepsit pentru… „neglijenta manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu”! Asadar, aceeasi „vina”, dar s-a aprobat dispensa! Care au fost criteriile care au stat la baza acestei optiuni?

Insp. pr. Ciprian Bogea, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Bacau, ne-a declarat: „La concurs s-a inscris Aurelian Nadejde. Daca va reusi, va ocupa postul. Dorin Roman a fost sanctionat si nu poate participa la concurs”. Se pare ca acesta nu este singurul caz din Inspectoratul Judetean de Politie Bacau cand, unor „sanctionati” li s-a anulat subit masura luata si au putut ocupa functii importante in conducerea Inspectoratului. Pentru unii se poate, pentru altii nu.

Octavian Mandrila

Adauga un comentariu

*