Bacauanii sunt datori vanduti la CET

CET BACAUDatoriile bacauanilor catre CET Bacau sunt din 2004, iar pentru ultima luna a acestui an debitele depasesc cu mult 10 miliarde de lei vechi. Luna record in care datoriile consumatorilor au atins cote alarmant de mari este decembrie 2005, cu peste 15 miliarde de lei. Mai mult, desi are de incasat lunar peste 4 miliarde de lei de la bacauani, in contul societatii CET Bacau intra doar 200-300 de milioane de lei.

„Ritmul incasarilor a inceput sa scada mai ales dupa perioada Sarbatorilor de iarna, ne-a declarat Vasile Dragusanu, directorul CET. In aceste conditii si noi ne aflam, la randul nostru, in imposibilitate de plata catre alti furnizori cu care colaboram, in special Distrigaz.

Daca nu achitam la timp facturile la gaze, societatea va fi nevoita sa functioneze la un debit minim de avarie, si astfel nu vom putea asigura incalzirea necesara in locuintele consumatorilor”.

De aceea, conducerea CET Bacau mai spune ca se vede obligata de a lua masuri drastice si de a chema in instanta debitorii cu datorii mai mari de trei luni. In prezent, CET Bacau are de incasat de la consumatori circa 180 de miliarde de lei.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*