Romica vrea capul lui Nistor

romica minciunicaE clar: Romica Stavarache s-a decis ca un singur partid nu-i este de ajuns si vrea sa fie sef peste doua. Un singur nume ii sta in cale: cel al lui Nistor, inca sef peste PD. De aceea, Stavarache a decis sa-l exmatriculeze cat mai repede pe Nistor din politica.

Nici nu s-au stabilit bine regulile unei eventuale fuziuni intre PNL si PD, ca, la Bacau, Romeo Stavarache pare a fi stabilit deja propriile conditii in privinta contopirii celor doua formatiuni politice. Expert in dispute pentru sefia unui partid (se pot aminti episoadele ApR, PUR sau PNL), Romica si-a stabilit o noua tinta: functia de presedinte al nou infiintatei formatiuni. Nimic suprinzator la caracterul primarului de Bacau. Drept urmare, Romica a trecut deja la atacuri de culise, tintele fiind cei care i-ar putea pune ceva bete-n roate planului sau. Primul pe lista este Vasile Nistor, presedintele PD Bacau.

Fostul deputat democrat pare a fi , de la alegeri, intr-un con de umbra, datorat in special atacurilor furibunde la adresa imaginii sale lansate de adversarii politici. Asa s-a facut ca Vasile Nistor a pierdut dreptul de a candida pentru un nou mandat de parlamentar. Numai ca, apropierea sa de Traian Basescu si de Adriean Videanu l-a propulsat intr-o calduta functie de secretar de stat. Din aceasta pozitie, el a reusit sa controleze din spate tot ce misca in filiala PD. Asta si datorita faptului ca oamenii sai ocupa functii de decizie in structurile locale ale PD. Sau, unii dintre ei, sunt simple marionete ale papusarului Nistor.

In prima categorie se inscrie Constantin Draganuta, consilier judetean, mana dreapta a secretarului de stat. Draganuta dispune si de autoritatea financiara, fiind unul dintre oamenii de afaceri cu notorietate din judetul Bacau. La categoria „marionete” se inscriu deputatul Liviu Miroseanu si senatorul Cristian Cucuian, politicieni fara personalitate, care nu ar indrazni vreodata sa-si contrazica liderul.

Si pentru unii si pentru ceilalti, varianta cu Romica presedinte nu pare deloc roza. Draganuta a fost dus de nas chiar recent de primar, cand, in Consiliul Local omul PD-ului a pierdut functia de viceprimar. Daca in fata Romica le-a promis celor de la PD ca va face tot posibilul ca Adi Popescu sa fie ales in functia vacanta de la Primarie, pe la spate edilul a construit o adevarata strategie pentru a-si numi propiul om in acest post.

Astfel, Stavarache a cerut sprijinul PSD-ului si a consilierilor independenti pentru a obtine majoritate pentru Constantin Scripat. Miscarea a fost la un pas de a detona o adevarata bomba in interiorul Alioantei, doar interventia lui Calin Popescu Tariceanu si a lui Emil Boc linistind momentan apele.

Nistor a inghitit cu greu tradarea lui Stavarache, pe care il acuza ca face jocurile PSD-ului. Se spune ca, la Bucuresti, Nistor se straduieste din rasputeri sa-l sape pe Stavarache in fata sefilor Aliantei. Ceea ce nu prea pare a-i reusi.

Tabara liberalilor: „Sa plece!”

Cei mai bucurosi de pretentiile lui Stavarache sunt liberalii care au pierdut batalia cu gruparea primarului. Deja, in culise, se contureaza gruparea care nu va fi de acord cu fuziunea dintre PNL si PD si care va constitui filiala unui nou partid liberal. Liderii acesteia sunt Ioan Chiriac, cel pe care Stavarache l-a detronat de la sefia PNL, si deputatul Valeriu Gheorghe. Nici unul, nici celalalt nu recunosc oficial acest lucru.

Romica „minciunica” sau Romica traseistul

Dintre toate caracterizarile care i s-au facut, doua par a-i veni „manusa” primarului Stavarache. Astfel, dupa ce si-a incalcat de mai multe ori cuvantul sau a tradat pe fata parteneri de coalitie, Romica este „alintat” cu apelativul „minciunica”. Datorita numarului mare de formatiuni politice pe unde s-a plimbat, Romeo Stavarache a capatat si faima de traseist politic. In „portofoliul” sau sunt trecute PSD, ApR, PUR, PNL, astfel ca inregimentarea intr-o noua formatiune, cu doctrina populara, nu ar mai mira pe nimeni. La capitolul zvonuri, circula zvonul ca functia de sef la PNL Bacau a obtinut-o santajandu-l pe Tariceanu cu plecarea la PD.

Octavian Mandrila

Nistor confirma: „exista o asemnea solicitare”

„Din cate stiu, solicitarea a venit de la cineva din fostul PUR” – ne-a declarat liderul filialei judetene Bacau a PD, Vasile Nistor. El spune ca nu crede ca un partid poate hotari cu ce oameni se aliaza, ci conteaza doar rezultatele. „Singurii care se opun fuziunii sunt cei veniti in PNL de la PUR care sunt, de fapt, oamenii ai PSD” – sustine Nistor. El mai spune ca in activitatea sa politica a atacat intotdeauana grupul de interese al afaceristilor din PUR, care era legat ombilical de PSD. De fapt, mai sustine Nistor, e greu de facuta diferenta intre cei proveniti din fostul PUR si cei din PSD, care sunt in acelasi grup de „prietenie”. (R.B.)

Comentarii

  1. Imi vine sa rad cu gura pana la urechi. Dar sa asteptam rezultatele finale.

Adauga un comentariu

*