Jocul cu nervii

volei bacauUltimele doua meciuri ale Stiintei au fost nerecomandate cardiacilor, echipa bacauana castigandu-le pe ambele la limita. Dupa un mars triumfal prin campionat, a sosit si vremea Stiintei sa coboare putin in lumea muritorilor de rand si sa fie aproape de a inregistra primele infrangeri pe plan intern din acest sezon.

Totul a inceput chiar in Sala Sporturilor, odata cu intalnirea cu marea rivala moldoveana, Unic Piatra Neamt. Mai mult un duel al orgoliilor decat unul al valorilor, avand in vedere pretentiile celor doua echipe in acest moment, partida a semanat totusi perfect cu o finala de campionat. Atat din punct de vedere al tensiunii si al rezultatului, cat si din punct de vedere al indarjirii afisate pe teren. Era si normal de altfel, noul tehnician al Unicului, Marian Constantin, dorind sa castige macar o data in Bacau, dupa ce pierduse si cu Rapidul in turul campionatului. Si a venit extrem de aproape de a-si realiza acest obiectiv personal, Stiinta aratand o forma extrem de slaba si avand si ghinionul de a o pierde pe Ana Mitrovic destul de repede din cauza unei entorse la genunchiul stang. Cu toate acestea, studentele au trecut peste emotii si peste probleme, si au avut taria sa castige in tie-break cu 18-16, pastrandu-si astfel recordul intact.

Dinamo traieste

Surpriza a venit insa sambata la Bucuresti, cand Dinamo, o echipa mediocra dupa cum a aratat in tur in Bacau, a tinut piept cu succes campioanei si chiar a fost aproape sa intrerupa seria succeselor Stiintei. Ba chiar a condus cam pe tot parcursul meciului, insa a cedat pe final in fata unei echipe bacauane fara cea mai buna jucatoare a ei, Ana Mitrovic, suspecta in acest moment de o ciupitura de menisc.

Una peste alta, cu doua jocuri castigate in decisiv, formatia lui Florin Grapa pare, poate paradoxal, mai puternica decat pana acum si este, incontestabil, favorita numarul 1 la un nou titlu de campioana a Romaniei.

Adauga un comentariu

*