Un detinut a uitat sa se mai intoarca la parnaie

Beneficiarul unui concediu de la puscarie nu s-a mai intors la Penitenciarul Bacau, unde ispasea o pedeapsa de 14 ani de inchisoare.

Politistii nemteni au fost anuntati, recent, ca Vergil Lacatusu, in varsta de 45 de ani, din Targu Neamt, care a beneficiat de o intrerupere a pedepsei, nu a mai revenit la locul de ispasire.

Barbatul a cerut si a obtinut de la magistrati o intrerupere a pedepsei pentru a-si rezolva unele probleme familiale, urmand ca pe data de 30 ianuarie sa revina la inchisoare.

Intrucat la data respectiva nu se intorsese, conducerea penitenciarului a intrat in alerta si a anuntat oamenii legii din Neamt.

Acestia au emis pe numele targnemteanului mandat de urmarire locala si au inceput cautarea lui.

Vergil Lacatusu a fost condamnat acum cativa ani de magistratii Tribunalului Neamt la o pedeapsa de 14 ani de inchisoare pentru comiterea infractiunilor de talharie, furt si lipsire de libertate in mod ilegal.

El a executat pana acum mai bine de 4 ani, ramanandu-i de executat un rest de 3.200 de zile, ceea ce inseamna aproximativ 10 ani.

Vergil Lacatusu, impreuna cu Flutur Copot, Pardalian Copot si Nicolae Copot, toti din Targu Neamt, au fost judecati dupa ce, in seara de 29 aprilie 2002, au spart mai multe masini, au facut scandal in mai multe baruri din Targu Neamt, unde s-au dedat la violente.

Adauga un comentariu

*