Someri la Carom Onesti

CAROM ONESTI - BACAUCel putin 140 de salariati ai combinatului de cauciuc sintetic de la Onesti, aflat in lichidare, isi vor pierde cu siguranta locurile de munca. Propunerea initiala viza disponibilizarea imediata a 340 de angajati, insa demersurile sindicale au impiedicat luarea unei decizii in acest sens.

“S-a ajuns la o intelegere in urma discutiilor recente dintre conducerile de la Carom si de la UTON, dar si dintre sindicatele din cele doua societati – ne-a declarat Vasilica Udrea, liderul sindicatului de la Carom. Odata cu trecerea instalatiilor de la Carom la Uton, vor fi preluati si 1.200 de angajati.

Alti 200 vor ramane la Carom, pentru paza instalatiilor. Insa pentru ceilalti 140 de oameni nu am gasit nici o solutie si va trebui sa renuntam la ei. Este un sacrificiu minim, tinand cont ca multi dintre acestia pot iesi la pensie. Totusi, masura va fi valabila doar daca se vor aproba contractele de inchiriere a instalatiilor catre UTON”.

Desi ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 februarie, contractele de inchiriere nu au fost inca semnate, pentru ca nu a fost obtinut avizul de antrepozit fiscal pentru UTON. Inchirierea instalatiilor de catre UTON este singura solutie de a pastra locurile de munca pentru 1.400 din cei 1.540 de angajati ai Carom.

Liderul sindical Vasilica Udrea a precizat ca va purta discutii cu subprefectul Neculai Olaru si cu secretarul de stat Vasile Nistor, pentru a convinge Ministerul de Finante sa aprobe contractele de inchiriere.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*