Comisarul Brebu, acuzat de abuz

politist bacauUn politist de la Serviciul Politiei Rutiere (SPR) Bacau este acuzat ca a oprit fara justificare de trei ori in aceeasi zi un sofer, blocandu-i masina printr-o cascadorie demna de filmele de actiune. Desi nu avea radar, politistul l-a acuzat pe sofer ca a depasit viteza regulamentara.

Comisarul Lucian Brebu, ofiter in cadrul Serviciul Politiei Rutiere Bacau, a dovedit inca o data ca nu are har de politist la circulatie. Miercuri, 4 ianuarie, el s-a dat in stamba pe DN2. ~ntamplarea petrecuta pe DN 2, in ziua de 4 ianuarie 2006, vine sa completeze „fisa postului” comisarului Lucian Brebu care continua sa faca valuri in politia bacauana. Iata ce ne-a relatat Mihai C., un conducator auto pe care i „s-a pus pata” politistului.

„In ziua respectiva mergeam de la Bucuresti catre Bacau. ~n apropierea comunei Gheorghe Doja, am observat in fata mea Wolkswagen-ul Politiei Rutiere care circula cu o viteza redusa pe axul drumului. L-am depasit legal. Dupa ce politistul a rulat in spatele meu un timp, a dat drumul la girofar si prin statie m-a somat sa opresc. Politistul mi-a cerut actele, fara sa se recomande si fara sa-mi spuna motivul pentru care ma opreste.

I-am cerut eu sa-mi spuna cu cine vorbesc si mi-a raspuns ca este comisarul sef Brebu si ca m-a oprit pentru ca am circulat cu viteza. I-am solicitat sa-mi demonstreze cu aparatul radar, dar nu avea asa ceva in masina. Pe bancheta din dreapta se afla o femeie. Nu stiu ce cauta in masina politiei. Am refuzat sa-i dau actele, pentru ca nu avea cu ce sa-mi dovedeasca faptul ca am circulat cu viteza, am pornit masina si am plecat” povesteste Mihai C.

Cascadorie pe DN2

„La cateva minute a pornit girofarul, m-a depasit si, dupa o manevra vecina cu cascadoria, m-a blocat, oprindu-ma. Mi-a cerut din nou actele, spunandu-mi ca ma banuieste ca sunt baut. I le-am dat, s-a urcat in masina lui si mi-a spus ca ma asteapta in parcarea de la TRACOROM. Acolo isi mai chemase un coleg si mi-a cerut sa suflu in fiola.

Am refuzat, solicitand testarea cu etilotestul, dar nu avea. Atunci s-a enervat, m-a amenintat ca ma face pieton, ca nu stiu eu cine este el. A fost anuntat de un accident, mi-a dat actele inapoi, nu inainte de a-si nota datele intr-o agenda, continuand s-o faca pe lupul moralist. N-am avut inca timpul sa sesizez conducerea IJ de Politie Bacau, dar o voi face”, ne-a declarat Mihai C., ultima victima a comportamentulului bizar al comisarului Brebu.

Ce spun sefii comisarului Brebu

Ce cauta o femeie in masina politiei? Cum se explica faptul ca politistul Brebu a incercat sa foloseasa fiola? Din ce motiv, daca era in timpul serviciului, nu avea un etilotest in dotare? De ce nu l-a sanctionat pe conducatorul auto cand l-a oprit prima data? Cine ii permite sa opreasca acelasi conducator auto in trafic de trei ori, prin manevre de cascadorie? Ioan Mirica, seful Serviciului Politiei Rutiere, ne-a declarat:

„Comisarul Lucian Brebu se afla in masina cu o inginera de la SC Drumuri Nationale si participasera la Racaciuni si Gheorghe Doja la o sedinta referitoare la planul urbanistic general. L-a oprit pe conducatorul auto respectiv sa-l atentioneze pentru ca circula cu viteza. Noi nu avem etiloteste pentru toate echipajele, folosim si fiola. Nu s-a comportat abuziv, a actionat in limitele competentei. De un comportament neadecvat a dat dovada conducatorul auto care a continuat sa circule cu viteza”.

Si totusi, ce regulament ii permite comisarului Brebu sa opreasca fara un motiv temeinic un conducator auto de trei ori in trafic, fara sa-l sanctioneze macar cu un avertisment? Conform ultimelor dispozitii ale IGPR, un politist nu poate opri un conducator auto decat daca are un motiv intemeiat. Spre stiinta sefului SPR, fiecare echipaj al Serviciului este dotat cu un etilotest si nu cu fiole. Si o ultima nedumerire, daca politistul nu poate sa te amendeze neavand motive, scrie in regulament ca e necesar sa te „avertizeze” ca, daca te mai prinde o data, te face pieton?

Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. Poate e o noutate pentru cei de la Observatorul de Bacau insa pentru noi ceilalti care am trecut prin examene pentru carnet de sofer nu e nimic nou: Brebu si compania vesela de la Politia Bacau sunt manjiti de rahat pana mai sus de urechi. Mafioti!
    La fel de corupti si incompetenti sunt si cei de la Politia Economica, Criminalistica… Procurorii? Nu mai intru in amanunte! Le duci infractorul pe tava si ei ii dau drumul dinnn… „lipsa de probe”. Deplasarile politistilor se fac cu „masina proprie”, „pe benzina lor”, infractorilor in timpul anchetei, in sediul politiei, li se permite sa vorbeasca „pe mobil” cu „bosii” lor aflati in libertate ca sa stie „ce sa declare” iar la ora 16.00 cand se incheie programul sunt pusi in libertate din lipsa de probe! Mi-e scarba de cacanarii din Politia Bacaului! Sunt convins ca aceiasi cacanari pot fi intalniti peste tot in Tara!

    Nu Brebu ci tot musuroiul ala de gandaci imputiti ar trebui deratizat!

  2. Inainte era Sosu seful circulatiei,acuma este Brebu.
    Intrebati-va citi bani au luat si iau pentru permise de conducere?
    Cind vii de afara cu vreo masina straina le sare in ochi.
    Eu nu stiu cum nu va denunta soferii. Ce credeti voi ca o sa va mearga asa de bine in Politie? Suntem in „Uniunea Europeana” asa ca lasati abuzuriile si ingimfarea care o aveti in voi. Politia exista pentru a apara si respecta legea nu pentru a speria populatia. Daca sunteti niste tarani care au iesit de la sapa si au intrat cu vaca si cu porcul in politie lasati la o parte figuriile si comportati-va cum un exemplu fata de populatia din Bacau.
    Si ce daca esti politist si sef mai ales!!

  3. Continuare-
    -Cred ca voi nu stiti ce este „Constitutia si dreptul omului in Uniunea Europeana”.
    Eu cred ca Brebu cum este sef habar nu are ce este ce am mentionat mai sus:” DREPTUL CETATENULUI”.
    Sper sa nu ma opresti in trafic cum l-ai oprit pe bietul om si ti-ai batut joc de el fara nici un motiv.
    Imi este egal cine esti si mai ales ca esti sef.
    Eu atit iti pun ca iti fac un pachet de reclamatie nu in Bacau, ajung la Bucuresti, si daca nu se rezolva abuzul iti fac afara de Romania.
    Asa de sef cum esti. Ai legi internationale asa ca laso balta sefule nu fii tare ca pierzi cu aroganta si ingimfarea care o ai !!
    Este valabil pentru orice politist care abuza si nu respecta legea mai ale cind o reprezinta.
    Politistul este si reprezinta legea nu jungla!!

    Salutari tuturor soferilor care au luat permisul fara spaga!!

Adauga un comentariu

*