Zdreanta

Pe poznasul flocos al lui Arghezi il stiu si micutii de la gradinita. Mi-a venit in minte imaginea lui gandindu-ma la un altfel de Zdreanta, mai parsiv si predispus nu la inghitit oua, ci la muscat o mana care odata i-a fost intinsa.

Zdreanta asta e o potaie care se gaseste in mai toate domeniile de activitate, inclusiv in presa. Il si vad gudurandu-se, potaia, cersind un loc caldut, bucuros cand a primit o lesa mai poleita! Potaia, insa, tot potaie, adica de rasa nu se face niciodata.

Potai de tot felul sunt peste tot. Mai ales in politica. Uitati-va la premierul liberal care a facut suspect avere sub umbrela PSD-ului si care dintr-o data cere capul lui Nastase. Bietului nepotel al matusii Tamara, autosuspendat din functia politica, ce i-o fi trecut prin cap (al lui sau al Danei) cand a auzit cererea de mazilire venita de la Tariceanu?!

„Ptiu, drace, da-ti-as cu toata marmura-n cap!”, si-o fi zis Nastase-n gand. Suspecta, deocamdata, linistea de la Cotroceni pe aceasta tema. Suspect de suspecta! Pe de alta parte, nu-i oare suspect si atacul la unison lansat la adresa PSD de aproape toata presa centrala?

Ma intreb cum se intreba si Mircea Badea la „in gura presei”: chiar toti, asa, deodata? O sa aflam ce ascunde si acest scandal mediatic peste ceva vreme. Revenind la potai, de toate marimile, le gasiti si prin birourile Primariei, ale Prefecturii, ale Consiliului Judetean. Nu in toate, exista si exceptii. Dar ce de activitate ar avea un imaginar serviciu de hingheri pentru potai bipede!

Pai, inca nu stiti cine-i Zdreanta din primele randuri ale acestui editorial? Stati linistiti, e de-ajuns ca se stie el singur pentru ca a citit deja randurile de mai sus. {i, mai ales, il stie toata lumea din jur.

Dorian Pocovnicu

Adauga un comentariu

*