Stavarache a invins:
Dumitru Popa a renuntat la functia de secretar

Primarul Romeo Stavarache a reusit sa il inlature din functie pe secretarul municipiului Bacau, Dumitru Popa. Scandalurile dintre cei doi l-au fortat pe secretar sa renunte la functia din Primarie si sa opteze pentru un post de director adjunct la Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei, pentru o leafa cu 30 la suta mai mica.

Dumitru Popa nu mai este secretarul municipiului Bacau. El a cerut transferul in functia de director adjunct la Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei. Dumitru Popa spune ca decizia sa este rezultatul scandalurilor dintre el si primarul Romeo Stavarache. in repetate rinduri, acesta l-a acuzat pe secretar de semnarea unor documente ilegale, emiterea unor autorizatii de constructie si restituiri de terenuri fara respectarea legii.

„Dupa atitea scandaluri si discutii asa am considerat ca e mai bine, spune Dumitru Popa. si pentru institutie dar mai ales pentru mine. Ies din stresul acesta care nu se mai termina de un an si ceva. Decizia imi apartine. Am considerat ca e mai bine pentru sanatatea mea. Aceasta stare de spirit m-a dus la o asemenea decizie. Nu se putea lucra cu aceasta vesnica nemultumire a primarului si cu vesnica stare de banuiala asupra mea ca nu sunt cinstit si ca l-as putea compromite prin actele pe care le duc la semnat.

Stresul nu-l poti controla si te trezesti la un moment dat ca o iei razna. Au fost prea multe discutii legate de sanctionarea mea si trimiterea mea la Comisia de Disciplina a institutiei. Nu s-au gasit motive de sanctionare dar nu se mai putea lucra in aceasta atmosfera”, explica Dumitru Popa.

Reamintim ca in urma cu citeva luni, primarul Romeo Stavarache, a refuzat sa mai semneze alaturi de secretarul Dumitru Popa pe care l-a acuzat de nerespectarea legilor in vigoare.

Primarul a afirmat atunci ca este decis sa faca demersuri pentru schimbarea din functie a lui Popa, considerat omul lui Sechelariu. La rindul sau, secretarul a dezvaluit la acea vreme ca primarul are deja pregatit un om al sau pe care sa-l aduca in Primarie, in functia cea mai rivnita, aceea de secretar.

Popa spune ca nu se face vinovat de nici o ilegalitate si ca primarul nu a avut motive sa-l traga la raspundere.

Secretarul Popa este in administratie din 1977 si in Primaria Bacau din 1988. Acesta a ocupat functia de sef Serviciu Administratie Locala pina in 1990 cind a devenit secretar. Din cauza presiunilor si a scandalurilor, Popa prefera sa plece acum pe un post care presupune o leafa cu 30 la suta mai mica decit cea de secretar.

Locul lasat liber de secretarul Popa va fi ocupat pentru o perioada de 6 luni de consilierul juridic din Primarie, Maria Jinga. Dupa acest interval postul va fi scos la concurs.

Catalina CHIFU

Adauga un comentariu

*