Golgeterul de pe banca

La inceputul carierei de jucator, actualul tehnician al moldovenilor, Cristi Popovici a jucat atacant, fiind golgeterul seriei a doua a Diviziei C cu 27 de goluri.

Cristi Popovici nu poate uita ca in primii ani de fotbal adevarat, a jucat in prima linie. Era cel mai bun marcator din toate seriile de Divizie C, la 18 ani fiind golgeter detasat cu 27 de goluri.

“Am debutat in Divizia B pentru Patizanul Bacau. In acel an am retrogradat, dar am prins echipa in esalonul al treilea. Jucam varf impins. Marcam etapa de etapa. La 18 ani am iesit golgeter al Diviziei C cu 27 de goluri. Am fost promovat la FCM Bacau in Divizia A, dar jucam mai mult la tineret. La un meci amical, profesorul Vasile Sosu m-a aruncat in lupta ca libero, titularul acestui post fiind accidentat. De atunci nimeni nu m-a mai scos din echipa”, a spus Cristi Popovici. Ca libero si fundas central, Cristi Popovici a fost asemanat de multe ori cu celebrul oltean al Craiovei Maxima, Costica Stefanescu.

“M-am simtit bine in defensiva. Coordonam aproape tot jocul. Din aparare pleaca fiecare atac. Nu vreau sa ma laud, dar nu putini erau care mi-au spus ca seman in joc cu Stefanescu de la Craiova. Nu stiu daca era o asemanare fortata, dar pe mine m-a mobilizat foarte tare”, a punctat antrenorul. Cristi Popovici spune ca atacantii pe care i-a intalnit nu prea aveau sorti de izbanda in fata sa.

“Faptul ca am jucat atacant multa vreme a fost un mare avantaj. Ii citeam ce vroiau sa faca si le luam obiectul muncii cu mare usurinta. Nu pot spune ca nu au existat si momente mai putin faste, dar de acestea nu vreau sa-mi amintesc prea des”, a conchis antrenorul moldovenilor.

Cristi Popovici nu intelege de ce atacantii pe care ii antreneaza acum rateaza cu mare seninatate. “Ne creem ocazii, dar ratam din situatii clare. Anul acesta am lucrat la antrenamente mai mult pentru faza ofenisva, dar tot prost stam la acest capitol. Sper ca atacantii sa-si revina in retur”, a punctat antrenorul bacauan.

“Bacaul nu va retrograda”

Antrenorul Cristi Popovici este convins ca si din sezonul viitor Bacaul va evolua tot in prima divizie. “Mai avem nevoie de sase victorii in retur pentru a scapa de grijile retrogradarii. Ultimele doua rezultate din tur au adus un moral bun echipei si acest lucru se va simti si in partea a doua a campionatului. Chiar daca unii ne vad deja la matineu, eu ii asigur ca Bacaul va juca si la anul in Divizia A”, a punctat Popovici.


Zece jucatori au plecat in ultimii doi ani

Cristi Popovici se afla la carma echipei patronate de Dumitru Sechelariu de doi ani de zile. In aceasta perioada, Bacaul s-a despartit de multi jucatori de valoare. Eugen Baciu, Andrei Cristea, Florin Lovin si Dorin Goian au plecat la Steaua. Narcis Raducan si Stefan Apostol s-au transferat in Cipru, iar Catalin Cursaru a plecat la FC Vaslui.

“Nu a fost usor, dar am capatat o mare experienta prin plecarea acestor jucatori. Am gasit de fiecare data solutiile cele mai bune, si echipa s-a mentinut in elita. Bacaul a demonstrat ca are potential, chiar daca in ultimii doi ani au plecat mai bine de 10 jucatori”, a spus antrenorul Bacaului.

Adi ENASOAIE

Adauga un comentariu

*