Deputatul Gabriel Vlase si-a facut bilantul primului an de Parlament

Deputatul PSD de Bacau Gabriel Vlase si-a facut public bilantul primului an de activitate in Parlament. Fostul subprefect de Bacau a fost semnatar la cinci motiuni, a fost semnatar sau coautor la patru propuneri legislative, a interpelat de 11 ori Executivul si a luat o data cuvantul in plen.

Proiectele de lege initiate de deputat se refera la chestiuni tehnice legate de fondul funciar, complexurile de vanatoare, legea privind proprietatea publica si legea transparentsei in exercitarea demnitatilor publice.

Gabriel Vlase spune ca initiativele sale se refera la chestiuni pe care le-a intalnit in timpul activitatii sale ca subprefect si care necesitau o clarificare. Una din initiative a fost respinsa in timp ce celelalte se afla in lucru la Senat sau la Camera Deputatilor.

Interpelarile se refera la situatia sinistratilor de pe Valea Muntelui, zona a judetului Bacau grav afectata de inundatiile din acest an, la problemele din sistemul de sanatate publica, reforma din Justitie precum si la unele asprecte ale politizarii institutiilor descentralizate din judetul Bacau.

„Aceste interpelari n-au avut rolul de a ataca un ministru sau pe cineva din administratie ci de a naste un dialog cu un factor de decizie pentru a gasi calea cea mai buna pentru rezolvarea unei probleme” – spune Gabriel Vlase. Doar cinci din cele 11 interpelari au primit raspuns.

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*