Alianta DA se rupe: PNL a votat alaturi de PSD impotriva PD

Desemnarea celui de-al doilea viceprimar al municipiului Bacau a incins spiritele in Alianta DA. Liberalii au votat cot la cot cu PSD-ul impotriva omului propus de PD. Liderii PD au fost socati de rezultatul votului si au convocat o sedinta a Biroului Permanent la finele saptamanii pentru a lua o decizie politica referitoare la viitorul Aliantei DA la Bacau.

Sarutul lui Iuda

Alegerea viceprimarului municipiului Bacau este pe cale sa provoace o ruptura decisiva in sanul Aliantei DA, cel putin pe plan local. Conform protocolului dintre PNL si PD, partidul lui Vasile Nistor a pretins ca noul viceprimar sa fie democrat.

Prezenta primarului Romeo Stavarache la conferinta judeteana a PD, unde a strans mana si s-a ” pupat” politic cu partenerii din PD, parea sa reprezinte tocmai parafarea intelegerii dintre cele doua partide. Mai ales ca declaratiile in acest sens au fost cat se poate de evidente.

Numai ca, in sedinta de miercuri a Consiliului local, Stavarache a jucat in stilu-i caracteristic.

Teapa pentru PD

Obisnuit al jocurilor de culise si al promisiuniunilor neonorate, Romeo Stavarache i-a lasat cu gura cascata pe oamenii lui Nistor. Inclusiv pe Constantin Draganuta, presedintele municipalei PD, care sosise la sedinta pentru a savura instalarea omului PD in functia de viceprimar.

Inceputul sedintei parea sa confirme asteptarile democratilor. Adi Popescu, candidatul acestora, intra singur in cursa.

Urmeaza votul. Secret. Anuntarea rezultatelor a venit ca o bomba: pentru – 7 voturi, impotriva – 14 voturi!

Pe fetele celor de la PD se putea citi stupoarea: ” partenerii” din PNL tradasera! Romeo Stavarache mima la randu-i mirarea.

Urmeaza o noua runda. De data aceasta este propus Constantin Scripat (foto), omul lui Stavarache. In ultimul moment se solicita si inscrierea lui Popescu.

Stavarache accepta, cu un suras aproape insesizabil in coltul gurii. Se voteaza. Scripat: 15 pentru, 5 impotriva. Popescu: 5 pentru ,15 impotriva! in ambele cazuri un vot a fost anulat. K.O.-out, asadar, la PD. Stavarache afiseaza acelasi zambet.

Razbunarea lui Nistor

Dupa anuntarea rezultatului, tabara democratilor inca nu-si revenise. ” Vorbim peste o jumatate de ora” , ne-a spus Constantin Draganuta. ” Nu cunosc oficial rezultatele, asa ca voi comenta mai tarziu” , a afirmat si Vasile Nistor. Apoi, democratii au luat foc.

” Vom avea o sedinta a Biroului Permanent judetean la finele saptamanii in care vom adopta o decizie politica referitoare la aceasta problema” – ne-a declarat Nistor.

El spune ca liberalii au incalcat protocolul Aliantei, mai ales ca in cadrul Consiliului Aliantei de la Bucuresti penelistii au primit ordin sa voteze cu candidatul PD.

Este putin probabil ca Vasile Nistor sa inghita lovitura sub centura aplicata de Stavarache. Cunoscut drept un maestru al intrigilor, nu este exclus ca fostul deputat sa se ” ocupe” de Stavarache la Bucuresti.

Intelegere cu PSD?

Romeo Stavarache si-a tras in teapa partenerii de Alianta pentru a-si numi propriul om in functia de viceprimar. Fara scrupule.

Calculele matematice arata ca Stavarache a beneficiat cu siguranta si de voturile consilierilor PSD. Democratii sunt aproape siguri ca Stavarache si-a facut jocurile avand sprijinul PSD, partid cu care primarul ar fi avut o intelegere prealabila.

Si in aceste conditii, pentru Scripat au mai votat cel putin doi consilieri, cel mai probabil dintre cei de la PC, PNG sau independenti. Pe holurile salii de sedinte se comenta si informatia conform careia liberalul Ion Raducan ar fi facut intens lobby impotriva ginerelui sau, democratul Adi Popescu.

Si tot la capitolul zvonuri, se pare ca suma vehiculata pentru ” atragerea” votului anumitor consilieri ar fi variat intre 80 si 10 de milioane de lei. Informatie negata cu vehementa de ambii candidati.

Octavian MANDRILA
Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*