Liga Campionilor: Liverpool a intrat în istorie

Formaţia engleză FC Liverpool a oferit o adevărată lecţie de fotbal în meciul decisiv cu Beşiktaş Istanbul, formaţie pe care vicecampionii Europei au demolat-o cu scorul de 8-0.

După ce Manchester United a marcat de şapte ori cu AS Roma, iar Arsenal a reuşit aceeaşi ispravă cu Slavia Praga, Liverpool devine formaţia engleză cu cele mai multe goluri marcate într-un meci de Liga Campionilor, însă un semn că Premier League domină totuşi competiţia.

Mai mult, Liverpool a intrat în istorie devenind formaţia care reuşeşte cea mai clară victorie din Liga Campionilor şi doar a doua formaţie, după AS Monaco, care marchează opt goluri într-un meci.

Liverpool juca meciul cu sabia lui Damocles deasupra capului, iar elevii Rafa Benitez au făcut show, marcând opt goluri şi ratând alte cel puţin opt ocazii importante.

Dacă la pauză scorul a fost doar 2-0, goluri Crouch şi Benayoun, cei de la Liverpool au început să fie mult mai eficienţi în partea a doua, atunci când Benayoun şi Babel au reuşit câte o dublă, iar Crouch şi Gerrard au mai punctat câte o dată.

Statisticile sunt elocvente, Liverpool impunându-se cu 30-4 la ÅŸuturi, 19-1 la ÅŸuturi pe poartă, 3-2 la cornere ÅŸi 60 % – 40 % la posesia balonului.

Tot în Grupa A s-a disputat ÅŸi meciul FC Porto – Olympique Marseille, meci în care francezii au avut mai mult posesia, dar portughezii s-au apropiat mai periculos de poarta adversă ÅŸi s-au impus în cele din urmă cu 2-1, goluri Sektioui ÅŸi Lisandro, respectiv Niang.

În ciuda victoriei zdrobitoare cu Beşiktaş, Liverpool mai are mult de tras în ultimele două etape pentru a prinde unul din cele două locuri care duc în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

În Grupa B, Rosenborg a dat lovitura, 2-0 în deplasare cu Valencia, goluri Iversen, şi nordicii, care nu de mult eliminau cu emoţii Steaua în turul trei preliminar, sunt foarte aproape de o calificare istorică în optimile de finală.

Lideră în Grupa B se menţine Chelsea Londra, formaţie care are cu un punct mai mult decât Rosenborg graţie egalului obţinut în Germania, 0-0 la Schalke 04.

Lazio Roma, formaţia care a eliminat pe Dinamo în turul trei preliminar, a învins cu 2-1 pe Werder Bremen, după o dublă de vis a lui Rocchi, şi a urcat pe locul doi în grupă după ce Olympiakos Pireu şi Real Madrid au încheiat nedecis, 0-0, la capătul unui meci dominat de Galactici.

Şahtior Doneţk, cu Mircea Lucescu pe bancă şi Răzvan Raţ până în minutul 73 pe teren, a sperat să obţină o victorie de onoare cu AC Milan, după 1-4 în tur, şi prima repriză părea să alimenteze speranţele ucrainienilor.

După pauză însă, la oaspeţi a intrat Pippo Inzaghi, omul care avea să se dovedească a fi din nou providenţial, Milan impunându-se în cele din urmă cu un sec 3-0 după o dublă marca Inzaghi şi un gol marcat de Kaka.

Vicecampioana Ucrainei a început în forţă cu două victorii contra lui Benfica şi Celtic însă echipa lui Mircea Lucescu a pierdut de două ori cu Milan şi resimte deja pericolul ratării optimilor de finală.

Şahtior trebuie să-şi revină psihic după cele două eşecuri şi să se regrupeze în încercarea de a obţine în ultimele două runde rezultate favorabile.

Şahtior este la egalitate de puncte cu ocupanta locului trei, Celtic, după ce scoţienii au trecut cu 1-0 de Benfica, gol McGeady, şi meciurile directe dintre cele trei ar putea conta enorm în condiţiile în care sunt şanse mari ca cele trei echipe să încheie la egalitate de puncte.

Adauga un comentariu

*