Românii răniţi în accidentul din Italia sunt încă în stare gravă

Cei trei români – două femei ÅŸi un bărbat – spitalizaÅ£i în urma accidentului care a avut loc duminică în Italia, în apropiere de Roma, se află încă în stare gravă, „prognosticul fiind rezervat”, a declarat luni pentru NewsIn DirecÅ£ia de Comunicare a MAE.

„ReprezentanÅ£ii secÅ£iei consulare a Ambasadei României la Roma se află în permanentă legătură cu conducerea unităţilor medicale în care sunt internaÅ£i aceÅŸtia”, asigură ministerul.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Partidului Românilor din Italia (PIR), Miruna Căjvăneanu, a declarat pentru NewsIn că vicepreÅŸedintele PIR le-a vizitat pe cele două femei despre care a spus că „sunt în afara oricărui pericol”. „Ele au suferit trume la nivelul oaselor, au tumefacÅ£ii ÅŸi sunt în stare de ÅŸoc, dar sunt bine”, a spus Căjvăneanu, adăugând că nu are cunoÅŸtinţă despre cea de-a treia pesoană rănită în accident.

Persoanele implicate în accident provin – potrivit MAE – din judeÅ£ele Bacău, BotoÅŸani, ConstanÅ£a, NeamÅ£ ÅŸi Vrancea.

„Lucrau în agricultură în Sicialia, cu acte în regulă ÅŸi se întorceau acasă după doi ani să îşi vadă părinÅ£ii”, a spus ÅŸi Căjvăneanu despre una dintre pacientele din spitalul din Roma. Purtătorul de cuvânt al PIR a spus că partidul s-a oferit să le asigure celor în viaţă sau rudelor victimelor accidentului asistenţă legală, dacă este nevoie, iar celor care au scăpat cu viaţă să le ofere lucruri de primă necesitate, în condiÅ£iile în care au rămas fără obiectele pesonale pe care le aveau asupra lor.

Repatrierea corpurilor persoanelor decedate se va realiza după definitivarea formalităţilor de către autorităţile italiene, inclusiv cele judiciare, ÅŸi în funcÅ£ie de decizia familiilor acestora, a precizat DirecÅ£ia de Comunicare a MAE, specificând că partea financiară a acestei oepraÅ£iuni va fi suportată „de către societatea de asigurări a transportatorului sau de societăţile de asigurări cu care au încheiat contract persoanele decedate”.

Adauga un comentariu

*