Testele pentru permisele suspendate s-au simplificat

Åžoferii cu permisele suspendate au măcar un motiv de bucurie: s-au uÅŸurat testele grilă! „Procentul de promovabilitate a crescut la 50-60”, a declarat pentru AMOS News, ÅŸeful Brigăzii PoliÅ£iei Rutiere, Marian MoÅ£oc. Cele mai frecvente cazuri în care ÅŸoferii rămân fără permis sunt: viteză excesivă, neacordare de prioritate pietonilor si altor maÅŸini, consum de alcool, trecerea pe culoarea roÅŸie a semaforul sau depăşirea pe linia de tramvai a coloanei de maÅŸini aflate la semafor.

Cei care, la sfârşitul săptămânii trecute, s-au prezentat la tesul pentru cunoaşterea regulilor de circulaţie au constatat cu surprindere că acestea s-au uşurat cu mult faţă de cele anterioare. Acest lucru a determinat triplarea procentului de promovabilitate.

Şeful Brigăzii Rutiere a Poliţiei Capitalei, comisar-şef Marian Moţoc, a declarat pentru AMOS News că “De joi am început să lucrăm cu noile chestionare. Testele sunt mai uşoare în sensul că este făcut un set de chestionare special pentru categoria A, iar celelalte sunt adaptate ca să nu mai existe întrebările care erau reclamate ca fiind pentru alte categorii sau fără interes pentru conducătorii auto. Întrebările nu mai sunt amestecate ca înainte. Până la schimbarea acestor teste, procentul de promovabilitate era de 20%, iar acum acesta a crescut la 50-60%” a conchis şeful BPR.

Din spusele poliţiştilor examinatori de la Poliţia Rutieră din Craiova şi a celor care s-au prezentat la examen de câteva ori bune, reiese că testele sunt mult mai uşoare şi mai aplicate la traficul de zi cu zi a şoferilor amatori sau profesionişti. Mai exact, au fost scoase întrebările privind mopedele, remorcile şi cât de lung trebuie să fie laţul unui viţel legat de căruţă.

Din cei 120 de participanţi la examenul desfăşurat joi la Poliţia Rutieră Craiova, aproximativ 50 de persoane au promovat testul cu punctaje cuprinse între 13 şi 15 puncte, din cele 15 întrebări ale fiecărui chestionar.

Reamintim că în prima lună şi jumătate de la intrarea în vigoare a noului Cod Rutier, în Bucureşti au fost suspendate 3.000 de permise, iar procentul celor declaraţi admişi la testul pentru cunoaşterea regulilor de circulaţie era de 18,5%.

Adauga un comentariu

*