Onesteni felicitati de secretarul general al ONU

Principalii realizatori ai festivalului TI AMO de la Onesti, presedintele Theodor Adobricai si directorul Constantin Costandache, s-au deplasat recent in Italia, unde au parafat acordul de infratire cu festivalul napoletan „Il Pulcinella D’oro”, in cadrul unei ceremonii care a fost organizata la Primaria din Napoli.

In cadrul ceremoniei a fost citit mesajul din partea secretarului general al ONU, Kofi Annan, adresat organizatorilor festivalului TI AMO, pe care i-a felicitat pentru contributia adusa prin intermediul muzicii la pacea si prietenia dintre popoarele lumii.

Mesajul secretarului general al ONU a fost prezentat la Napoli de un emisar special, insa aprecieri similare au mai fost transmise si inainte de ceremonia din Italia, prin intermediul Zenoviei Elisei. Acordul incheiat intre festivalurile internationale organizate la Onesti (TI AMO) si la Napoli („Il Pulcinella D’oro” – „Masca de aur”) prevede in special participarea la proiecte comune si promovarea reciproca pe plan mondial.

„Am stabilit, deocamdata, legaturi la nivel artistic, urmand ca proiectele comune, de perspectiva, sa le definitivam pe parcurs”, ne-a declarat Theodor Adobricai, presedintele festivalului TI AMO. „Ei vor trimite copii la noi, la Onesti, iar noi ne vom trimite reprezentantii la Napoli”, ne-a precizat si Constantin Costandache, directorul festivalului TI AMO.

Primul reprezentant al Onestiului care va concura in festivalul de la Napoli va fi Miruna Codruta Oprea, laureata la TI AMO si prezentatoare a ultimelor editii ale festivalului. Miruna a mai participat la inca doua festivaluri organizate in Italia, Zecchino d’Oro, unde a castigat Premiul II, si Sanremo, editia pentru copii, unde a obtinut titlul de campioana mondiala la dans modern si contemporan, impreuna cu scoala de dans „GCMC” din Onesti.

Adauga un comentariu

*