Anul acesta, elevii de clasa a opta vor da teste naţionale

Profesorii şi părinţii vor să ştie dacă tezele cu subiect unic pe care elevii de clasa a şaptea le vor da anul acesta vor conta sau nu la admiterea în liceu. Ministerul Educaţiei răspunde doar că anul acesta elevii de clasa a opta vor da testele naţionale.

Profesorii şi părinţii se plâng că Ministerul Educaţiei a luat decizia ca elevii să susţină tezele unice cu doar o lună înainte de data stabilită pentru examinare.

Ministrul EducaÅ£iei, Mihail Hărdău, încearcă să liniÅŸtească spiritele.”Nu am stabilit că vom schimba testele naÅ£ionale, vrem să vedem dacă sistemul de învăţământ e capabil să răspundă coerent ÅŸi corect la un asemenea test”.

Conducerea Ministerului Educaţiei susţine că elevii nu trebuie să fie speriaţi de tezele unice. Singura noutate este că subiectele vor fi aceleaşi în toată ţara. Examinarea elevilor ar urma să înceapă pe 24 noiembrie.

Deocamdată, însă, nu există o metodologie pentru organizarea tezelor unice. Rezultatele acestora ar putea fi luate în calcul la admiterea în liceu din vara anului 2008.
Sursa: Realitatea TV

Adauga un comentariu

*