Criza de medicamente la Onesti

Pacientii din Onesti sunt din ce in ce mai nemultumiti de faptul ca nu reusesc sa gaseasca in farmacii medicamentele prescrise, mai ales ca ei afla acest lucru abia dupa ce au stat ore intregi la coada.

In cazul medicamentelor compensate, multi onesteni s-au plans ca li s-a spus sa revina la farmacie, pentru ca anumite medicamente de pe reteta nu se gasesc. Pentru ca nu doreau sa mai stea alte ore la coada, sau pentru ca aveau nevoie urgenta de medicamente, multi pacienti au incercat sa cumpere de la alte farmacii, cu plata integrala, necompensata.

Dar unele medicamente nu pot fi gasite nici cu plata integrala, acestea lipsind din farmacii, ba chiar si din spital. Doctorul Gheorghe Ciobanu, fost director al Spitalului Onesti, a avertizat ca nu se gasesc unele vaccinuri pentru copii de pana la 3 luni, in special cel antirujeolic.

De asemenea, la spitalul din Onesti nu se mai gasesc antidepresive. Gheorghe Ciobanu, doctor in psihiatrie, a tinut sa se adreseze special jurnalistilor din presa scrisa, pentru a atentiona ca Spitalul Onesti a ramas fara multe medicamente vitale.

“Una dintre cauzele acestei anomalii o reprezinta licitatiile electronice”, a precizat doctorul Ciobanu, care considera ca procedura de achizitionare a medicamentelor are mari neajunsuri, in special ca urmare a folosirii denumirilor comerciale la licitatiile electronice.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*