Reglează glicemia cu ceai de anghinare

Diabetul se caracterizează printr-un exces de zahăr în sânge. Poate apărea din cauza unor factori genetici sau a unui stil de viață nesănătos. Ceaiurile din plante antidiabetice te pot ajuta să reglezi glicemia din sânge și să ții diabetul sub control. 

Diabetul apare atunci când organismul devine incapabil să utilizeze glucoza (o glucidă), ca sursă de energie. Aceasta se acumulează în sânge, în loc să fie absorbită de celule, provocând astfel hiperglicemii.
Pentru transformarea glucozei în energie, organismul are nevoie de insulină, hormon produs de pancreas. Insulina are rolul de a introduce glucoza din sânge în interiorul celulelor şi de a stimula utilizarea ei de către celule.
Există mai multe forme de diabet, cele mai întâlnite fiind cel de tipul 1 și cel de tipul 2.
Frunzele de nuc scad concentrația de glucoză
Frunzele de nuc ajută la reglarea glicemiei, scad tensiunea arterială, curăță sângele de toxine, tonifică organismul și calmează sistemul nervos. Sunt recomandate diabeticilor deoarece conțin principii care ajută la scăderea concentrației de glucoză din sânge. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă, la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute. Se beau 2 căni pe zi.
Urzica are efect detoxifiant
Urzica este folosită pentru conținutul său bogat în vitaminele A, B, C și K, fiind o sursă de proteine, fier, magneziu şi alte minerale esenţiale pentru organism. Pe lângă faptul că este un puternic detoxifiant, urzica este un adjuvant în diabetul zaharat. Ceaiul de urzică se prepară dintr-o lingură de frunze uscate, la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzataproximativ 15 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.
Păpădia protejează vasele sangvine
Păpădia este o sursă importantă de calciu, potasiu, fier, conține vitaminele A, B, C și D, precum și insulină. Planta reduce glicemia și protejează vasele de sânge. Ceaiul se prepară prin infuzie sau decocție, dintr-o linguriță de plantă mărunțită la 250 g apă clocotită.  Amestecul se lasă la infuzat 10 minute. Trei căni pe zi sunt de ajuns în cazul diabeticilor. Frunzele tinere se consumă sub formă de salată, făcând parte din cura de primăvară.
Anghinarea reglează colesterolul
Anghinarea este o plantă diuretică, hipoglicemiantă ce conține vitamina C, magneziu și fosfor. La fel ca și păpădia, anghinarea conține insulină, ce ajută la reglarea nivelului de glicemie şi colesterol din sânge. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă uscată, la o cană cu apă clocotită. Se bea de 2 ori pe zi, timp de o lună.
Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*