Remedii naturiste pentru astenia de primavara

HerbalRemedies_2Astenia este starea de oboseala si slabire a organismului pe care unele persoane o resimt in special la inceputul primaverii, ca urmare a eforturilor organismului de a se adapta la noile temperaturi.

Este important ca in aceasta perioada si nu numai sa avem mai multe activitati fizice, sa ne expunem mai mult la lumina solara si sa consumam mai multe fructe si legume.

Astfel ca exista cateva remedii naturiste care ne ajuta sa combatem efectele asteniei de primavara!

Nu sariti peste micul dejun!

Studiile arata ca nu suntem familiarizati cu aceast masa, peste care sarim cu usurinta. Chiar daca nu aveti pofta de mancare, cu noaptea in cap, incercati sa consumati fulgi de ovaz, cereale cu lapte, caise uscate sau un iaurt cu fructe.

Suplimente de vitamine

Pentru ca iti revitaminiza si mineraliza organismul trebuie sa se acorde o atentie sporita la consumarea de alimente bogate in Vitamina C, Magneziu, Fier.

Surse de fier: broccoli, nuci, migdale, prune uscate, stafide, carne, oua, piper negru, ciuperci, germeni de grau, catina. Foarte important de stiut este ca absorbtia fierului este stimulata de vitamina C.

Vitamina C gasim in: portocale, fructe goji, gogosarul, ardeiul gras, telina, ceapa, dovlecei, vinete, sfecla rosie, mere, banane, afine, rodii, cirese.

Magneziu gasim in: sfecla rosie, spanac, naut, fasole, porumb, broccoli, curmale, smochine, migdale.

Salata de plante

Consumul zilnic ca atare sau sub forma de salata a frunzelor proaspete, colectate primavara, a unor plante din flora spontana are efecte deosebit de benefice asupra organismului. Pe langa actiunea antiastenica, ele aduc in organism o bogatie de vitamine, enzime si saruri minerale.

Faceti miscare zilnic!

Chiar daca sunteti tentat sa leneviti si sa fiti foarte putin activ, iesiti la plimbare. Vremea devine mai calda si veti putea frecventa parcurile.

Somn

Organismul are nevoie sa se refaca si sa isi recapete fortele, asadar cele 8 ore de somn pe noapte sunt recomandabile. Inainte de somn se poate face un dus cald si apoi se poate bea o cana de ceai de paducel care ajuta la un somn linistit.

Adauga un comentariu

*