46 persoane supravegheate judiciar in județul Bacău

Polițiștii băcăuani au luat anul acesta măsuri pentru supravegherea judiciară a 46 de persoane, față de care instanțele de judecată au dispus măsuri preventive neprivative de libertate. 

În județul Bacău, până la această dată au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 46 de persoane. Polițiștii desfășoară activități specifice față de 10 persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și față de alte 36 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar. Polițiștii verifică periodic modul aceștia își respectă obligațiile, iar în cazul încălcării acestora sesizează instanța competentă. În perioada supusă analizei polițiștii au întocmit patru referate de sesizare a organelor judiciare, cu propunerea de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar și înlocuirea acesteia cu o altă măsură.

În luna februarie, polițiștii de investigații criminale au depistat și prezentat Curții de Apel Bacău, un bărbat de 45 de ani, dintr-o comună băcăuană, pe numele căruia autoritățile judiciare maghiare au emis mandat european de arestare. În baza acestui mandat a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 20 de zile. În luna aprilie aceeași instanță a dispus punerea în executare a mandatului european de arestare în vederea extrădării către autoritățile judiciare maghiare.

În luna februarie, DIICOT – ST Brașov a dispus luarea măsurii controlului judiciar făță de un bărbat de 31 de ani dintr-o comună băcăuană. La jumătatealunii martie a.c., Tribunalul Brașov a emis pe numele bărbatului, în aceeași cauză, mandat de arestare preventivă.

 

Adauga un comentariu

*