Remorcher eÅŸuat pe Canalul Dunăre – Marea Neagră

Un remorcher a eÅŸuat luni, pe malul Canalului Dunăre – Marea Neagră, în zona Cernavodă, după ce s-a lovit de cheu ÅŸi este în pericol de a se scufunda, transmite corespondentul ROMPRES.

Purtătorul de cuvânt al AdministraÅ£iei Canalelor Navigabile, Adrian Pândici, a declarat că incidentul în care a fost implicat un convoi s-a petrecut la intrarea pe Canal, în zona avanportului Cernavodă, ÅŸi a fost provocat de vântul puternic care a împins spre unul din maluri convoiul condus de împingătorul ‘Rovinari 18’, ce avea în componenţă ÅŸase barje goale ÅŸi remorcherul ‘Mercur’.

‘ÃŽn urma impactului, remorchetul ‘Rovinari 18’ a fost grav avariat producându-se mai multe găuri de apă sub linia de plutire, în compartimentul maÅŸini, în vreme ce barjele ÅŸi împingătorul ‘Mercur’ au fost acostate în siguranţă pe malul Canalului.

Cei ÅŸapte marinari de la bordul remorcherului ‘Rovinari 18’ sunt în afara oricărui pericol ÅŸi ajută la etanÅŸarea găurilor ÅŸi apărute în corpul navei ÅŸi evacuarea apei din compartimentul maÅŸini.

Navigaţia în zonă nu a fost afectată. ROMPRES