Premiera in sportul bacauan: ´Fotbalist in satul meu´

Asociatia Judeteana de fotbal Bacau, la sugestia presedintelui acesteia, Valerian Voicu, a initiat un proiect de activitate fotbalistica in cadrul programului „Sportul pentru toti”, participand in acest scop la licitatia pentru proiecte sportive organizata de Consiliul Judetean Bacau in iulie 2006.

Proiectul a fost prezentat sub denumirea „Fotbalist in satul meu” si a solicitat Consiliului Judetean aprobarea si finantarea, lucru care s-a si petrecut.

„Scopul acestui proiect este de a incuraja practicarea fotbalului de catre toate categoriile sociale si profesionale, de a realiza o coeziune sociala intre localitati, de a promova, mentine si valorifica traditia fotbalistica regionala, de a oferi o alternativa la tentatiile si deziluziile generate de consumul de bauturi alcoolice, de lipsa angajamentelor profesionale sau sociale si de a promova recunoasterea sociala pentru talentele fotbalistice locale”, ne-a declarat Valerian Voicu, presedintele AJF Bacau.

Finantarea proiectului a fost asigurata de Consiliul Judetean Bacau si Asociatia Judeteana de Fotbal Bacau. Drept urmare, s-a trecut la derularea proiectului si alegerea primei comune care sa inaugureze acest program.

Ca urmare a sondajului efectuat de Asociatia Judeteana de Fotbal, tinandu-se cont de localitatile care nu au inscrise echipe de fotbal in campionatele judetene, s-a stabilit ca prima actiune sa aiba loc in comuna Sanduleni.

De altfel, primarul acestei comune, Vasile Dumitru, a jucat fotbal la Aripile Bacau si este un pasionat al acestui joc, el manifestandu-si receptivitate fata de proiectul initiat de Asociatia Judeteana de Fotbal.

Sarbatoare la Sanduleni

Duminica, 22 octombrie, in comuna Sanduleni vor avea loc primele confruntari. Astfel, de la ora 9, 30 se intalnesc echipele reprezentand localitatile Sanduleni si Coman, iar de la ora 11, cele din Valea Prisecii si Versesti.

Organizatorii au prevazut ca de la ora 12 sa se desfasoare finala mica, ce va opune invinsele din primele partide, pentru ca in meci vedeta sa se intalneasca invingatoarele. Castigatorii vor primi premii constand in echipament sportiv.

„Este un eveniment deosebit pentru comuna noastra si ne vom stradui sa facem fata increderii acordate. Speram sa vina cat mai multa lume care sa onoreze aceasta activitate deosebita organizata de AJF si CJ, la care ne alaturam si noi, Consiliul Local al comunei Sanduleni”, ne-a declarat primarul comunei Sanduleni, Vasile Dumitru.

D. MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*