Arhive pentru ianuarie 2006

Dumitru Sechelariu si-a luat concediu de crestere a copilului

Fostul primar al Bacaului pare sa nu mai fie interesat in aceste zile nici de politica, nici de afaceri. „O voi trimite pe sotia mea la serviciu si eu voi sta acasa, ca sa ma ocup de cresterea fetitei”, declara Dumitru Sechelariu, la cateva zile de la intrarea in randul beneficiarilor de ajutor pentru cresterea copilului.

Chivorchian nu exclude plecarea de la Bacau

Gheorghe Chivorchian ar putea sa ajunga din nou la sefia liderului seriei I a Diviziei B, Ceahlaul Piatra Neamt, surprinzand pe toti iubitorii fotbalului din Bacau, dar nu si pe autoritatile locale care nu privesc cu ochi buni echipa lui Cristi Popovici. Cunoscutul conducator bacauan a mai colaborat in urma cu cativa ani si cu actualul sef al executivului de la Ceahlaul, Mircea Crainiciuc, la Foresta Suceava, cand gruparea bucovineana a promovat in premiera in Divizia A.

Partidul lui Gigi Becali vrea primarita la Bacau

Partidul Noua Generatie condus de Gigi Becali a inceput reactivarea membrilor din judetul Bacau. Ei se pregatesc pentru alegerile locale si cele prezidentiale si de aceea fac un recensamant al membrilor din toate judetele tarii.

Scandal la Casa de Pensii din Bacau

Zeci de pensionari au invadat holurile Casei Judetene de Pensii Bacau pentru a le cere socoteala functionarilor cu privire la indexarea pensiilor lor. Nemultumirea lor a provenit din faptul ca, in ciuda indexarii, suma de pe cuponul de pensie din ianuarie a ramas la fel de mica.

Conflict intre Primaria Bacau si Asociatiile de Proprietari

Primaria Bacau si Liga Asociatiilor de Proprietari se afla intr-un conflict deschis. Reprezentantii administratiei locale reproseaza ligii numarul mic de asociatii inscrise, dar si delapidarile uriase.

Buget mai mare pentru sanatate la Bacau

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a primit pentru primul trimestru al acestui an un buget cu aproape 8 procente mai mare fata de cel alocat pentru aceeasi perioada a anului trecut.

Studentii bacauani au stans bani pentru pomenirea fiului lui George Bacovia

Studentii bacauani au fost cei care si-au amintit ca in Bacau a trait si a murit Gabriel Bacovia, singurul fiu al poetului George Bacovia. S-au strans in jurul unui dascal inimos si impatimit dupa cultura si au facut ceea ce traditia ne-a invatat pe toti: sa ne pomenim inaintasii mutati la cele vesnice.

„Nu trebuie depasite cele 90 de zile de sedere in spatiul Schengen”

Ministrul de Interne, Vasile Blaga a facut noi precizari legate de regulile pe care trebuie sa le respecte cetatenii romani care calatoresc in spatiul Schengen. El a declarat ca limita de 90 de zile de sedere nu s-a schimbat si ramane valabila pentru tarile din spatiul Schengen.

Guvernul, considerat incapabil sa conduca tara

Un raport de cercetare dat publicitatii luni de Grupul de Studii Sociale 2000 releva ca circa 43 la suta dintre romani considera ca actualul Guvern nu este capabil sa conduca tara.

E.ON ameninta sa debranseze platforma Sofert Bacau

Reprezentantii E.ON Bacau au anuntat ca de astazi intrerup livrarea energiei electrice catre fostul Sofert Bacau, din cauza datoriilor foarte mari pe care firma le are de achitat in contul energiei electrice deja livrate. Debransarea de la retea a utilajelor de pe platforma Sofert ar reprezenta un imens pericol pentru bacauani in principal din cauza rezervelor de amoniac care exista la ora actuala pe platforma.

Controverse cu privire la regimul veniturilor din drepturi de autor

Una din prevederile noii legi privind reforma in sanatate stabileste ca veniturile obtinute din drepturile de proprietate intelectuala, inclusiv drepturi de autor, sa fie impozitate, la fel ca toate celelalte venituri. Banii astfel colectati ar urma sa ajunga in fondul pentru sanatate. Prevederea a iscat dezbateri aprinse, in special in randul jurnalistilor, care – de regula – obtin astfel de venituri.

Peste 15.000 de bacauani nu au de lucru

In evidentele Agentiei de somaj Bacau sunt inregistrate circa 15.000 de persoane ca fiind in cautarea unui loc de munca. Mai mult, jumatate dintre acestea nu beneficiaza nici de indemnizatia de somaj intrucit perioada de acordare a acesteia s-a incheiat.