Arhive pentru decembrie 2006

Saddam Execution Video

Bilant in Sanatatea bacauana

Inca un an trist in Sanatate. 2006 s-a incheiat. A fost un an in care sistemul sanitar a supravietuit din rectificari si calcule din partea specialistilor, fara prea mari rezultate. Din nou, Sanatatea a fost la limita de existenta. Iar 2007 nu prevede nimic nou…

Porcul Vasile, castigat la discoteca “Baby Star”

La fel ca si anii trecuti, tombola organizata de discoteca onesteana “Baby Star” a avut drept premiu, la Craciunul din acest an, un porc viu, de peste 100 de kilograme. Doar numele porcului s-a schimbat: anul acesta, el a fost botezat “Vasile”, in timp ce anii trecuti s-a numit Danut, Costel sau Mihai.

Eroare judiciara indreptata

O eroare judiciara cu grave consecinte asupra vietii unui batran de 75 de ani a fost corectata de Tribunalul Bacau. Ramas fara garsoniera, Constantin Cristea, din Bacau, a reintrat in posesia ei dupa patru ani de cand i se instrainase abuziv locuinta. Lantul de erori judiciare face acum ca mai multe familii, mai mult sau mai putin vinovate in acest caz, sa aiba de suferit.

Atentie soferi, vin zile grele!

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat polei, inghet la sol, ceata si ninsoare, pentru perioada imediat urmatoare, predominant in sud-estul tarii si in zonele de deal si de munte. Biroul Politiei Rutiere Bacau da participantilor la trafic cateva indrumari utile.

150.000 de bacauani fara asigurari de sanatate

Dintr-un total al populatiei de peste 720.000, doar 570.000 de bacauani figureaza pe lista de asigurati la Casa de Sanatate Bacau.

Criza de sange din judet se acutizeaza

Frigiderele Centrului de Transfuzie Sanguina Bacau sunt aproape goale. Nici macar acum, de Sarbatori, bacauanii nu s-au inghesuit sa doneze sange, pe bani

Un an echilibrat la Onesti

Anul 2006 a fost, pentru municipiul Onesti, un an destul de echilibrat, cu realizari si reusite in cateva sectoare de activitate, dar si cu unele neimpliniri, in special pe plan economic.

Stirile traznite ale anului 2006

news.jpg
Observator de Bacau va propune o selectie ale celor mai traznite stiri publicate anul acesta. De la cele mai haioase pana la cele mai tragice.

Spitalul judetean va fi construit pe un teren in litigiu

Consiliul municipal Bacau a votat joi un proiect de hotarare care are toate sansele sa atraga atentia DNA. Asta deoarece consilierii au decis sa construiasca un spital public pe un teren detinut cu acte in regula de o firma privata.

Tentativă de deturnare a unui avion rusesc

Un avion de linie aparţinând companiei ruseşti Aeroflot a fost nevoit să aterizeze, joi, de urgenţă, la Praga după o tentativă de deturnare, relatază agenţiile internaţionale citând poliţia locală.

2007 în plan fiscal: Acciza pe ţuică şi taxa pe înmatricularea maşinilor

Normele de aplicare a Codului Fiscal, ce vor intra în vigoare din prima zi a anului următor, aduce modificări în privinţa accizelor armonizate, a produselor supuse accizelor nearmonizate şi a taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule.