Peste 15.000 de bacauani nu au de lucru

someri bacauIn evidentele Agentiei de somaj Bacau sunt inregistrate circa 15.000 de persoane ca fiind in cautarea unui loc de munca. Mai mult, jumatate dintre acestea nu beneficiaza nici de indemnizatia de somaj intrucit perioada de acordare a acesteia s-a incheiat.

La nivelul judetului, numarul somerilor este in continua crestere. Restringerea activitatilor sezoniere si inscrierea in baza de date a Agentiei a absolventilor din acest an au facut ca si rata somajului sa inregistreze o crestere de peste un procent fata de lunile anterioare.

Peste 8.600 de bacauani vor fi angajati in acest an de Agentia de somaj

Agentia de somaj Bacau ae in acest an ca obiectiv angajarea unui numar de 8.670 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca. La baza plasarii acestora pe piata locala a muncii vor sta masurile active ale Agentiei, masuri care se refera la subventionarea angajarilor, ocuparea temporara a somerilor si consilierea acestora privind cariera.

Cele mai ulte angajari sunt prevazute sa se realizeze prin serviciile de mediere a muncii si informarea somerilor cu privire la drepturile ce le sunt atribuite prin lege.

Tinerii aflati in dificultate sunt ajutati

Persoanele marginalizate social aflate in cautarea unei slujbe, care se lovesc de tot felul de prejudecati la angajare, sunt ajutate de Agentia de somaj Bacau in vederea facilitarii accesului pe piata locala a muncii.

Pentru anul in curs, Agentia are obligatia de a gasi locuri de munca pentru cel putin 80 de persoane cu dificultati financiare.

Este vorba de tinerii cu virsta intre 16 si 25 de ani proveniti dintr-un centru de plasament, de adolescentii familisti cu sau fara copii in intretinere, dar si de persoanele care beneficiaza de venitul minim garantat sau care au exceutat pedepse privative de libertate.

Pentru reusita programului, Agentia de somaj colaboreaza cu Directia de Protectie a Copilului, dar si cu primariile din intreg judetul.

Adauga un comentariu

*