Vrei concediul perfect? Vezi cum va fi vremea în perioada verii şi ce preţuri au hotelierii

Vom avea o vară capricioasă, cu furtuni şi ploi. Soarele ne va încălzi din plin abia de luna viitoare, când temperaturile vor depăşi 35 de grade. Cel puţin aşa spun meteorologii. Ţinând cont de sfaturile lor, iată ce variante de vacanţă aţi putea lua în calcul, în funcţie de perioada în care aveţi concediu.

Nu aveţi încredere totală în soarele din iunie şi încercaţi să nu plecaţi de acasă fără umbrelă. Vom avea temperaturi de până la 35 de grade, dar va ploua în majoritatea regiunilor. Ca să evite vremea schimbătoare, cei care au liber în această perioadă ar putea să meargă în vacanţă în străinătate. Cele mai ieftine variante sunt în Turcia, Grecia şi Bulgaria. Preţurile pornesc de la 170 de euro şi ajung la aproape 500 de euro pentru un sejur de o săptămână la un hotel de patru stele.

În iulie însă, soarele îşi va face de cap.

Cea mai bună perioadă pentru a vă planifica concediul la mare este luna iulie şi începutul lunii august. Nu vor fi precipitaţii, iar temperatura va ajunge în timpul zilei până la 35 de grade, iar noaptea vor fi peste 20 de grade Celsius.

La hotelurile de două şi trei stele, tarifele de vacanţă pornesc de la 300 de lei pentru un sejur de o săptămână, în sudul litoralului. Cei care vor mai mult confort vor plăti aproape 1.300 de lei, la patru stele în Mamaia. Preţurile includ doar micul dejun.

Soarele va străluci peste tot. Dacă unii vor putea rămâne pe malul mării, alţii şi-ar putea dori răcoarea muntelui. Pentru o astfel de vacanţă, bugetul minim ar trebui să pornească de la 400 de lei de persoană, cât costă cazarea o săptămână la pensiunile de două margarete. La hotelurile de trei şi patru stele însă, preţurile ajung la 750 de lei. Aceste tarife includ doar micul dejun.

Dacă prognozele se vor adeveri întocmai, distracţia va dura numai până pe 25 august, când meteorologii au anunţat din nou ploi.

Comentarii

  1. Daca vrei cu adevarat sa te bruuci de masinuta ta, mergi in Corsica. Trebuie sa iei feribotul de la Livorno la Bastia, dupa care ai multe trasee superbe. Mare si munte, golfuri de vis, trasee salbatice prin munte, case de piatra, sate pescaresti unde poti savura specialitati din peste etc.O alta tara superba (in afara de Franta eu trebuie sa recunosc ca sunt francofil) este Norvegia. Fiordul Preykestolen este doar un exemplu pe care nu-l poti uita daca ajungi acolo.Ciao!

Adauga un comentariu

*