Arhive pentru noiembrie 2006

Poeţii şi artiştii trăiesc experienţe asemănătoare cu cele ale schizofrenicilor

Ideea conform căreia oamenii de geniu nu prea sunt întregi la minte nu este una tocmai noua. Ce au însă în comun persoanele înzestrate cu har creator şi cele care suferă de schizofrenie?

Dosarul lui Oprişan de la Tribunalul Bacău, amânat pentru începutul anului viitor

Dosarul nu s-a putut judeca deoarece Curtea de Conturi nu a comunicat adresele corecte ale celor 69 de reclamati.

De anul acesta, petardele sunt interzise prin lege

În câteva zile se va publica în Monitorul Oficial legea 406/2006 care interzice comercializarea, folosirea şi deţinerea de către persoanele fizice a petardelor, pocnitorilor şi a altor materiale asemănătoare

Nicole Kidman- în fruntea celor mai bine plătite actriţe din lume

Australianca în vârstă de 39 de ani are un onorariu de 17 mil. de dolari per film, adică aproximativ 8,7 mil. de lire sterline. Anul trecut, în fruntea clasamentului a fost Resse Witherspoon, al cărei onorariu este de 15 mil. de dolari per film şi care a ajuns în acest clasament pe locul secund.

Cadavre ţinute în baia spitalului din Constanţa

Mai mulţi pacienţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa au reclamat la Autoritatea de Sănătate Publică că în baia unităţii medicale sunt depozitate cadavre.

Oficiu prefectural la Onesti

Ministerul Administratiei si Internelor a aprobat infiintarea unui Oficiu Prefectural la Onesti, ca urmare a propunerii inaintate de prefectul judetului Bacau, Gabriel Berca.

Blocaj total in vanzarea cabinetelor medicale

Desi trebuiau sa voteze lista cabinetelor medicale proprietate a Consiliului judetean Bacau care vor fi vandute medicilor, consilierii au decis sa scoata proiectul de pe ordinea de zi a sedintei.

Rectificare de buget de 190 de miliarde

Consiliul Judetean Bacau se va intruni intr-o sedinta extraordinara intre 5 si 10 decembrie pentru a vota o rectificare de buget in valoare de aproximativ 190 de miliarde de lei vechi.

PSD ridica glasul la Stavarache

Organizatia judeteana a PSD Bacau va incepe sa faca Opozitie dupa ce timp de doi ani s-a multumit sa contracareze atacurile actualei Puteri – a anuntat presedintele executiv al PSD Bacau, Gabriel Vlase.

E scris pe Tricolor…

… Unire. Cinic, nu-i asa, acest refren (fost) patriotic in vremuri in care suierele dezbinarii sunt slagare la moda. N-am crezut niciodata in unitatea de monolit a poporului roman in jurul unui ideal comun, nicicum in jurul vreunui conducator, fie el Stefan cel Mare ori Mihai Viteazu.

Banca Romaneasca isi amenajeaza un sediu fara autorizatie

Un control al Inspectoratului Teritorial in Constructii a scos la iveala faptul ca lucrarile de amenajare a sediului Bancii Romanesti de pe strada 9 Mai se fac fara autorizatie de constructie.

Scandal la Teatrul „Bacovia”

13 actori de la Teatrul Municipal „Bacovia” au plecat marti, 28 noiembrie, la un festival de teatru in Turcia, unde vor prezenta spectacolul „Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca.