Incheiere proiect „Un drum spre trecut, un pas către viitor!”

ASOCIAȚIA PENTRU O EUROPĂ UNITĂ organizează în data de 24.11.2017 conferinţa de încheiere a proiectului „Un drum spre trecut, un pas către viitor!”

Proiectul desfasurat in perioada 24.07.2017-24.11.2017, si-a atins  toţi  indicatorii şi obiectivul pentru care a fost realizat anume crearea unei rețele  culturale  prin  păstrarea, afirmarea  și   dezvoltarea  identității culturale,  renovând  și   renăscând  tradițiile  în   vederea dezvoltării comunității, prin reînfiinţarea şi promovarea “Tarafului de la Băcioiu”, reinvierea tradiţiilor rome, asigurarea incluziunii sociale, dezvoltarea de oportunităţi prin instruirea tinerilor muzicanti.

La finalul perioadei de implementare a proiectului, suntem mândri să cuantificăm, o serie dintre cele mai semnificative rezultate:

  • Instruirea tinerilor muzicanţi în vederea obţinerii unei minime culturi muzicale, lecțiile de muzică;
  • 4 ateliere de lucru;
  • Reînvierea tradițiilor culturale rome prin diferite activități specifice în vederea dezvoltării relațiilor interetnice cât și a situației sociale și economice a populației de etnie romă din comuna Corbasca, județul Bacău;
  • Sporirea gradului de cultura civică.

Proiect a fost finanţat de Consiliul Județian Bacău prin Legea nr. 350/2005, cu modificările și completările ulterioare privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general şi Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind achiziţiile publice, cu completările ulterioare.

Valoarea totală a proiectu­lui este de 31.532,40 RON. Valoarea eligibilă a finanţării nerambursabile acordate de Consiliul Județean Bacău 26.000 RON iar contribuţia eligibilă a beneficiarului: 5.532,40 RON.

 

Adauga un comentariu

*