Arhive pentru februarie 2006

Romanian International Bank si-a inaugurat sucursala din Bacau

Romanian International Bank (RIB) a inaugurat marti a 20-a sucursală în Romania ÅŸi prima din orasul Bacău. Noua sucursală va putea pune la dispoziÅ£ia clienÅ£ilor toate produsele din portofoliul R.I.B de la operaÅ£iuni bancare standard (conturi curente, depozite bancare, credite ÅŸi carduri, operaÅ£iuni de schimb valutar ÅŸi transfer de bani, R.I.A) până la credite ÅŸi […]

Consumul de carne de porc din Romania atrage procesatorii internationali

Producatorul de carne german, Reinert, va deschide la sfarsitul anului acesta o fabrica in Romania, informeaza publicatia CEE-foodindustry.com. Ca urmare a cresterii pietei de carne de porc din Romania, procesatorul german de carne intentioneaza sa-si dubleze capacitatea de productie a fabricii din Romania, pana in anul 2007.

Noi reglementari privind decontul cu bonuri fiscale

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Finantelor Publice, pe data de 22 februarie 2006 a fost semnat Ordinul nr. 293/2006, care modifica regimul bonurilor fiscale stabilit prin Ordinul nr. 1714/2005.

Liberalizarea pietei energetice europene se loveste de rezistenta guvernelor

Statele europene tind sa-si protejeze tot mai mult companiile energetice nationale. Franta urmareste sa creeze un lider national de energie in ciuda acuzatiilor de protectionism in ceea ce priveste sprijinul pe care il arata fuziunii dintre Gaz de France (GDF) si Suez, unul din cei mai mari furnizori europeni de energie, informeaza publicatia irlandeza Finfacts.

Logan-ul Break prezentat oficial la Geneva

logan dacia breakCompania Dacia a prezentat marti, in premiera, noul model Dacia Logan Break la Salonul Auto de la Geneva. Lansarea pe piata romaneasca va avea loc in luna octombrie a acestui an, si va fi comercializata in variantele de cinci respective sapte locuri.

Avertizare meteo

Fenomene vizate: precipitatii insemnate cantitativ, intensificari ale vantului. Intervalul: 28 februarie 2006, ora 14 – 1 martie 2006, ora 20. In intervalul mentionat va ninge in toata tara, iar in Muntenia, Moldova, Carpatii Orientali si Meridionali ninsorile vor fi mai abundente (cantitati de apa local peste 10-15 l/mp), in unele zone stratul de zapada nou […]

PD pierde teren la Bacau

Dupa ce trâmbitat sus si tare ca organizatia lui se va intari cu noi „achizitii” politice, Vasile Nistor a primit o grea lovitura chiar din interiorul formatiunii pe care o conduce. Gabriel Stanica Lupu, consilier local, a anuntat ca paraseste PD. Motivul invocat de tânarul politician poarta un singur nume: Nistor.

Doi politisti de la Politia Comunitara Bacau, care au gasit 30 de milioane de lei într-o piata din oras, i-au înapoiat banii proprietarului

Elena Ciorcila scosese banii de la banca, sâmbata dimineata, pentru înmormântarea fratelui ei. Femeia povesteste ca a mers în piata sa mai faca unele cumparaturi si apoi s-a dus acasa, unde a fost sunata de Politie.

Mall de 20 de milioane de euro, la Bacau

Luna viitoare vor incepe lucrarile la constructia primului centru comercial de tip mall din judetul Bacau. Potrivit Eurisko, agentul exclusiv al proiectului, decizia dezvoltarii primului mall din Bacau este determinata de cresterea investitiilor straine si a nivelului de trai in zona.

10.000 de bacauani inca mai suporta pierderile din retea


Desi conducerea CET Bacau a asigurat ca procesul de contorizare se va finaliza la sfarsitul anului 2005, montarea gigacalorimetrelor la nivel de scara nu s-a terminat. Si asta pentru ca, din cauza temperaturilor extrem de scazute, instalatorii firmei nu pot sa lucreze pe retea, cu atat mai mult cu cat montarea gigacalorimetrelor presupune golirea instalatiilor, iar asta ar insemna ca oamenii sa stea in frig.

Inca o sala de sport va fi refacuta la Onesti

Cu bani obtinuti de la Compania Nationala de Investitii (CNI), Primaria Onesti va incepe lucrarile de consolidare si reabilitare a salii de sport de la Colegiul National “Dimitrie Cantemir”. Proiectarea, expertiza si documentatia pentru certificatul de urbanism au fost deja finalizate, iar Consiliul Local Onesti a pus gratuit la dispozitia CNI suprafata de teren de […]

Reportaj in memorie – Foc la Sonda 4121 Mosoare

sondaIn ziua de 18 mai 1980, la orele 2,50 ale dupa amiezii, la sonda 4121 Mosoare, schela Tg. Ocna, a izbucnit incendiul. Pentru petrolisti, incendiul e cel mai rau lucru ce se poate intampla. in cateva minute, temperaturi de mii de grade au crapat si pamantul pe o raza de zeci de metri. Parjolul ameninta cu explozia, iar explozia ar fi distrus totul pe o raza de mai multi kilometri.