Arhive pentru mai 2006

Papagalii lui Stavarache

Papagalii lui Stavarache
Papagalul este o pasare frumos colorata, care imita bine comportamentul uman. Avem si noi 22 de exemplare, in Consiliul Local. Sedinta de joi a consemnat inca o victorie a primarului in fata unor alesi parca hipnotizati. Romeo Stavarache a dat doua lovituri a caror efect asupra Bacaului se vor vedea peste câtiva ani. Toti cei 22 de consilieri au votat pentru ca municipalitatea sa faca un credit halucinant de 31 de milioane de euro pentru a finanta proiectele faraonice ale primarului Stavarache.

Povara de a fi copil in Romania

Ne aducem aminte de ei doar de 1 iunie. Atunci toata lumea – de la profesori, ONG-uri pana la autoritati locale si centrale, politicieni si oameni de afaceri fac parada cu sentimentele care-i anima pentru micuti. Se dau bomboane, prajituri, se pregatesc spectacole, se spun poezii si se fac poze. Dupa miezul noptii de 1 […]

Sperante cat China: Investitorilor cu ochii oblici le-a placut Bacaul

Dupa doua zile de vizite la HIT Hemeiusi si la Aeroportul Bacau, dupa discutii cu toate varfurile judetului, oamenii de afaceri chinezi par multumiti de ce-au vazut si ce-au auzit. Raspunsul la intrebarea „vin ori ba” va veni destul de repede, oricum, inainte de 1 ianuarie 2007.

Anghel Rugină, Doctor Honoris Causa al Universităţii „George Bacovia”

Universitatea „George Bacovia” din Bacău intenÅ£ionează să acorde titlul de Doctor Honoris Causa cunoscutului savant român Anghel N.Rugină.

Octavian Voicu, cetăţean de onoare post-mortem

Consiliul Local Bacău a acordat miercuri titlul de cetăţean de onoare post-mortem poetului băcăuan Octavian Voicu.

Cei mai buni chimişti din ţară îşi dau întâlnire în Bacău

Pentru a doua oară în acest an judeÅ£ul Bacău este gazda unei noi olimpiade naÅ£ionale. Este vorba de Concursul NaÅ£ional de Chimie pentru clasa a VII-a „Raluca Ripan” care se va desfăşura în municipiul Bacău perioada 2-4 iunie.

Ultimele verificări înaintea Testărilor Naţionale

Echipe de inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău au început, de miercuri, o serie de verificări la unităţile de învăţământ în care vor fi organizate în acest an centre de examinare a elevilor care se prezintă la Testările Naţionale sau examenul de Bacalaureat.

Fără „fumuri” la Bacău

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog a organizat miercuri, 31 mai 2006, o serie de manifestari dedicate Zilei Mondiale impotriva Fumatului. Institutia Prefectului – judetul Bacau a fost partenera alaturi de alte institutii din judet, in campania “Fii SMART fara FUMAT”, care s-a desfasurat pe o perioada de aproximativ trei luni.

Alarma in amonte de Bacau

La începutul acestei săptămâni, la barajul de la Bicaz s-a declanşat alarma pentru dezastre. Pentru prima oara în acest an, sistemul de alarma s-a declanşat, anunţând deversarea apei peste baraj. Deocamdata, la barajele de pe Bistri]a din judetul Bacau nu s-a semnalat nici o declansare de alarma.

Adio, divizia A!

Liderul galeriei galben-albaÅŸtrilor, Robert AndrieÅŸ, a declarat că vineri, la ultimul meci acasa al favoriÅ£ilor în Divizia A, se va duce ÅŸi în tribună, împotriva ”omologilor” de la Vaslui. Meciul va incepe la ora 20.00 si va fi ultimul disputat pe stadionul Municipal de elevii lui Popovici in primul esalon. Bacaul este deja retrogradata, indiferent […]

Aviara sub lacat

Stiti de ce gripa aviara n-o sa mai faca multi purici in Romania? Pentru ca e tratata cu indiferenta si are si virusul asta mandria lui.

Ploaie cu gheata peste Bacau

O furtuna violenta s-a abatut asupra Bacaului marti seara in jurul orelor 18.15. In cateva minute au inceput sa cada si primele bucati de gheata de dimensiunea unui ou de porumbel.