Arhive pentru ianuarie 2007

Bill Gates a sosit la BucureÅŸti

Miliardarul Bill Gates, co-fondatorul companiei Microsoft, a sosit, miercuri seara, la Bucureşti, aterizând cu un avion privat pe Aeroportul Băneasca, la ora 19.00.

Tinerii sub 35 de ani, obligaţi la pensii private

De anul viitor, toţi românii sub 35 de ani vor fi obligaţi să contribuie la fondurile private de pensii. Acestea vor investi banii luaţi de la populaţie pentru a obţine profit, informează Antena 3. Numai că orice investiţie presupune riscuri. Iar statul nu garantează că oamenii vor primi la pensie nici măcar atât cât au cotizat de-a lungul anilor.

54 euro amenda pentru cine are în casă mai mult de 20 grade C la Milano

Autorităţile milaneze au luat o decizie surprinzătoare: aplicarea unei amenzi de 54 de euro pentru cei care, pe timp de iarnă, au în casă o temperatură mai mare de 20 grade C.

Un spaniol, şef de bandă de hoţi într-o comună din Neamţ

Poliţiştii nemţeni au reuşit să depisteze un grup infracţional, compus din trei tineri săteni români şi condus de un spaniol, transmite corespondentul AMOS News.

Doi români reţinuţi în Irak: Filmul evenimentelor

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Corina Vinţan, a prezentat, miercuri, filmul evenimentelor Irak sub acuzaţia de spionaj. Corina Vinţan a explicat că procedura standard de investigare în astfel de situaţii poate dura şi şase luni.

Profesorii vor avea salarii cu 22% mai mari abia în octombrie

Salariile cadrelor didactice vor creşte în anul 2007 în 3 etape: 5% de la 1 ianuarie, 2% de la 1 aprilie şi 15% de la 1 octombrie, ceea ce reprezintă o creştere totală de 23,18%

Patimi politice iscate de situaţia confecţionerelor asiatice din Bacău

Un grup de confecţionere asiatice angajate la fabrica de confecţii Wear Company din Bacău au plecat astăzi acasă. Costul biletelor de avion a fost suportat de firma de intermediere din China prin intermediul căreia confecţionerele asiatice au fost aduse în România.

Prelungire de termen la plata impozitelor pentru maşinile luate în leasing

Sute de băcăuani care şi-au cumpărat, până la sfârşitul anului trecut, o maşină în leasing au luat cu asalt ghişeele instituţiei pentru a-şi depune dosarul pentru plata impozitului.

Fotbal: Mutări masive în Liga I

O dată cu intrarea României în Uniunea Europeană, fotbalul românesc încearcă să emită pretenţii, cel puţin în prima fază, iar acest lucru se remarcă din numeroasele transferuri de jucători efectuate în această iarnă

Mama Nadiei se marita la 62 de ani

Chiar daca este sexagenara (62 de ani), mama Nadiei Comaneci s-a hotarit sa-si refaca viata. Alesul doamnei Stefania este Mihai Nedelea, un venerabil domn despre care mama sportivei nu a vrut sa ne dea prea multe detalii.

Vama Bacau si-a redus activitatea

Vasile Soiman, seful Biroului Vamal Bacau, declara ca in 2006 au fost emise 43.132 declaratii vamale, din care 21.902 pentru exporturi si 21.230 pentru importuri. Cele mai multe declaratii vamale, 14.673, au fost emise catre tari Uniunii Europene, in ntimp ce catre taril;e extracomunitare nuarul lor a depasit cu putin sapte mii.

80 internari intr-o singura zi

Mai multe sectii din Spitalul Judetean de Urgenta Bacau au inceput sa fie luate cu asalt de pacienti.