Stirile traznite ale anului 2006

Ianuarie

Viorel Catarama vrea sa cumpere Liceul Vranceanu

Omul de afaceri Viorel Catarama doreste sa cumpere liceul in care a invatat – Colegiul Gheorghe Vranceanu. Chiar daca legea interzice privatizarea liceelor, Catarama crede ca va obtine o dispensa.

Si-a botezat carciuma “Gradul cazut”

Patronul unui bar din comuna Dofteana si-a botezat barul “Gradul cazut” dupa ce, in urma unui chef de pomina in carciuma sa, seful de post din localitate si-a pierdut functia. Si gradele. Inainte de incident, barul se numea “Timpul pierdut”.

Deputatul Banicioiu a primit ordin de incorporare

Deputatul PSD de Bacau Nicolae Banicioiu a primit ordin de prezentare la oaste. Conform acestuia, el ar fi trebuit sa se prezinte la incorporare in data de 25 ianuarie.

Februarie

Doi politisti care au gasit 30 de milioane au inapoiat banii proprietarului

Elena Ciorcila scosese banii de la banca pentru inmormantarea fratelui ei. Banii au fost gasiti de doi politisti, Florin Pitica si Florin Lungu, ambii angajati la Politia Comunitara Bacau.

A taiat copacul. Copacul a cazut pe sosea. Pe sosea trecea o masina

Un barbat de 55 de ani din comuna Tamasi este cercetat pentru distrugere din culpa si vatamare corporala dupa ce copacul taiat de el a cazut chiar peste o masina care circula regulamentar pe sosea. Copacul a distrus masina si a accidentat-o pe soferita.

Adjunctul Politiei TF Bacau a cazut cu masina in parau

Adjunctul Politei Transporturi Feroviare (TF) Bacau a ajuns cu masina intr-un parau din localitatea Trebes. Cauza accidentului o constituie neadaptarea vitezei la conditiile de trafic. In varsta de 40 de ani, subcomisarul Marius T. a pierdut controlul volanului intr-o curba.

Martie

Bataie filmata in Economic

Prin retelele de cartier din Bacau circula o inregistrare video cu o bataie intre doua fete intr-o sala de clasa din Liceul Economic. Videoclipul a fost inregistrat cu un telefon mobil.

Doina Melinte a fost jefuita de patru minori care i-au furat 900 de milioane

Doina Melinte, fosta campioana olimpica la atletism a fost jefuita in localitatea Mogosoaia, din judeţul Ilfov, de patru minori, care i-au smuls geanta cu aproape 900 de milioane de lei

Un licean si-a tocmit recuperatori

O patrula a Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau a constatat un caz mai putin obisnuit. Intre doi elevi ai unei scoli a avut loc o tranzactie, unul imprumutandu-se de la celalalt de niste bani. Cel care a imprumutat n-a putut restitui la termen datoria. Pentru a-si recupera banii, cel care isi imprumutase colegul a apelat la doi prieteni.

Aprilie

Talharii Doinei Melinte si-au cumpărat cate o nevastă cu banii furaţi

Fosta campioană olimpică este nemulţumită de felul in care a funcţionat justiţia in acest caz. Din banii pe care Doina Melinte i-a avut in poseta care i-a fost furată, hoţii si-au cumpărat, printre altele, cate o mireasă.

Explozii misterioase in zona Comanesti

O serie de bubuituri puternice au fost auzite in zona orasului Comănesti, insă autorităţile nu pot explica ce anume a provocat zgomotul. Zgomotele s-au putut auzi pe o rază de cateva zeci de kilometri in jurul orasului Comănesti.

Ameninţare cu bomba la Aeroportul Bacău

Un cetăţean din Ungaria a intrat in zona publică a Aeroportului Bacău, la volanul unui autoturism SAAB si a incercat să intre cu forţa in zona restricţionată. Simon Peter, in varstă de 48 de ani, a ameninţat că dacă nu va fi lăsat să ajungă pe pista aeroportului va declansa bomba pe care o are asupra sa.

Mai

Prostituată din Onesti, impuscată in cap, in Germania

PoliÅ£istii germani au cerut in aceste zile ajutorul omologilor lor romani pentru a cerceta cazul unei tinere in varstă de 22 de ani din Onesti – Bacău, ce a fost găsită impuscată in cap in data de 25 martie in orasul Hof din Germania. Ana Maria Negoiţă obisnuia să inchirieze aici camere pentru prostituÅ£ie.

Casa primarului Rauta a ars din temelii

Casa a primarului de Sascut, Ioan Rauta, a ars din temelii. Incendiul devastator a izbucit in timp ce primarul dormea. Focul s-a aprins initial la etaj, care, pana la venirea pompierilor a ars complet.

Preot băcăuan găsit decapitat in chilia sa din Schitul Ciresu

Părintele Pahonie, preot paroh la Schitul Ciresu, din comuna băcăuană Helegiu, a fost victima unei crime de o cruzime greu de descris. Cadavrul preotuluia fost descoperit in chilia sa de una din enoriase. Monahul avea capul tăiat, trupul ii era scrijelit cu zeci de tăieturi de cuţit, picioarele ii erau legate, hainele făcute scrum, iar corpul ii era plin de arsuri.

Iunie

Primarul comunei Odobesti, batut intr-o crasma

Ionel Gălăţeanu, primarul comunei băcăuane Odobesti, a mancat o bătaie soră cu moartea din partea mai multor săteni adunaţi intr-un bar din centrul comunei. Primul gospodar al comunei nu a fost, insă, singurul snopit in bătaie de sătenii cheflii. Petrecăreţii l-au luat la bătaie si pe seful de post din sat venit să facă ordine in barul cu pricina.

Patru detinuti intoxicati cu oua au ajuns la spital

In Sectia de boli infectioase adulti, din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, au fost internati patru detinuti de la Penitenciar, care prezentau simptome de diaree, febra si crampe abdominale. In urma investigatiilor medicale, barbatii au fost diagnosticati cu salmoneloza, infectie datorata bacteriei salmonella.

Salvarea a venit de pe…balcon

Pompierii bacauani au salvat viata unei batrane imobilizate la pat. Intervenind in forta, cu un echipament complet, acestia au reusit sa intre pe fereastra balconului femeii si sa descuie usa medicilor de pe Ambulanta, chemati si ei la fata locului.

Iulie

Talhari arestati pe cand se pregateau sa jefuiasca un postas

Doi talhari au fost retinuti de politistii din Darmanesti pe cand se pregateau sa-si incerce fortele cu un factor postal care distribuia pensiile.

O familie electrocutata la Bacioi

Postul de politie Corbasca a fost sesizat despre faptul ca trei persoane au fost electrocutate in locuinta lui Aurel Roman in varsta de 41 de ani din localitatea Bacioi. Respectiva locuinta a fost racordata ilegal la reteaua electrica, ceea ce a dus la o nenorocire.

August

Tren in flăcări in Gara Bacău

Zeci de pompieri si specialisti ai regionalei CFR au fost pusi pe jar in Gara Bacău, din cauza trenului Intercity 552 Suceava – Bucuresti. Acesta venea de la Suceava si se indrepta spre capitală, cand, aproape de Valea Seacă, a fost intors la Gara Bacău din cauza unor emanaÅ£ii puternice de fum apărute in dreptul unuia dintre vagoane.

Masina de politie facuta ‘praf’

O Dacie Logan a Inspectoratului Judetean de Politie Bacau s-a izbit de un autocamion in zona turnului de televiziune. Politistii sustin ca accidentul a fost cauzat de soferul camionului.

Un jurnalist băcăuan i-a rupt piciorul primarului Stavarache

Primarul Romeo Stavarache a suferit un accident la un meci de fotbal, unde, incă odată, s-a dovedit că presa este mai tare decat administraţia. “Am fost la meciul de fotbal dintre reprezentantele Primăriei si a ziaristilor si am fost accidentat de Marius Curucli, un cameraman de la postul de televiziune Alfa TV. M- am ales cu o ruptură de muschi”, a declarat primarul de Bacău.

Septembrie

Desi s-a injunghiat, a murit prin cadere de la etaj

Un buhusean care a incercat sa se sinucida cu acelasi cutit cu care si-a ucis sotia a murit la spital. Numai ca moartea sa nu s-a datorat ranilor, ci traumatismelor provocate de caderea de la etajul doi al spitalului, despre care nimeni nu stie nimic.

Injunghiat de propria chiriasa

Un barbat din comuna Faraoani a ajuns pe patul spitalului, injunghiat, dupa ce a incercat sa desparta doua femei care stateau la el cu chirie. Cele doua femei s-au luat la cearta, iar barbatul a incercat sa le desparta. Suparata, Mariana B. a luat un cutit de pe masa si l-a injunghiat in coapsa si in mana.

O candidata la un post de profesor a avortat spontan

Una dintre candidatele la un post de profesor, insarcinata in luna intai, a avortat spontan, dupa sase ore de stat la rand, pentru a ajunge in sala in care aveau loc sedintele publice de repartitie de la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Bacau.

Octombrie

Un jandarm a găsit o sută de milioane de lei si i-a inapoiat păgubasului

Mai multe bancnote de 500 de lei noi au fost găsite de un jandarm de la Inspectoratul Judeţean Bacău, imprăstiate pe scările Direcţiei Generale a Finanţelor. După ce le-a adunat, una cate una, plutonierul major Daniel Nica s-a dus direct la casierie si a predat cele 20 de bancnote pe care le găsise.

Bacauan prins cu droguri in chiloţi

Un tanăr din Bacău a găsit o metodă inedită prin care să-si asigure provizia de droguri pentru două săptămani. Constient că nu va scăpa de control la intrarea in Romania, si-a ascuns cele două pacheţele de marihuana in chiloţi. Dar poliţistii de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă nu s-au dovedit asa de pudici cum se astepta tanărul băcăuan si au găsit drogurile.

Maicuta imprudenta

O persoana si-a pierdut viata iar o alta a ajuns la spital in urma unui accident produs de o maicuta, membra a Asociatiei “Maica Ana Maria”- Filiala Targu Ocna, in localitatea bacauana Balaneasa, comuna Livezi.

Noiembrie

Tatal Nadiei Comaneci reintra in afacerile cu muraturi

Gheorghe Comaneci, tatal Nadiei Comaneci, se numara printre castigatorii licitatiei organizate la Piata Onesti, pentru adjudecarea unui numar de 8 spatii comerciale.

Explozie la RAFO Onesti soldată cu trei morţi

Trei angajaţi ai societăţii RAFO Onesti si-au pierdut viaţa in urma unei explozii produse in incinta instalaţiei de cracare catalitică trei. Instalaţia se afla in procedură de repornire după mai multe săptămani de revizie.

Decembrie

Accident rutier in Austria: 18 bacauani raniti

18 romani au fost răniţi intr-un accident rutier in Austria. Un autocar al firmei Eurolines, care avea la bord 46 de romani, s-a ciocnit cu un tir si a alunecat intr-un sanţ.

Cinci băcăuani au ‘’albit’’ aproximativ 2 mil euro sustrasi din bancomate

Cinci persoane au fost reţinute, la data de 15 decembrie, de către poliţisti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru săvarsirea infracţiunilor de spălare de bani si constituire sau aderare la un grup infracţional organizat.

Bacau: un avion a omorat un cal

Un cal ajuns pe pista Aeroportului Bacau a fost omorat dupa ce trenul de aterizare al unui avion care incerca sa decoleze l-a lovit in cap. Incidentul a readus in discutie necesitatea ridicarii unui gard de protectie al Aeroportului.

Adauga un comentariu

*