Banca Romaneasca isi amenajeaza un sediu fara autorizatie

Pe strada 9 Mai 82/84 se efectueaza lucrari de amenajare a unui sediu. Orice cetatean stie ca acest lucru nu se poate face decat daca ai intrat in posesia unei autorizatii de constructie. Ei bine, se pare ca, daca ai bani si mai ales daca te numesti Banca, poti face acest lucru oricum, ca doar ai cash sa platesti eventualele amenzi.

In acest fel se petrec lucrurile pe strada 9 Mai, unde Banca Romaneasca, cu sediul pe Bulervardul Unirii 35/A3, isi amenajeaza un sediu. Se executa lucrari de compartimentare, tavane false, finisaje. Reprezentantii Bancii se afla in posesia certificatului de urbanism nr. 1235/ 17.11. 2006, care are o valabilitate de sase luni.

Acest lucru nu inseamna ca te si poti apuca de construit daca nu ai si autorizatie eliberata de Primaria minicipiului.

Controlul efectuat de Inspectoratul Teritorial in Constructii a scos la iveala aceasta ilegalitate iar masurile care vor fi luate vor fi o sanctiune contraventionala concretizata in plata unei amenzi considerabile, in pofida faptului ca reprezentatii Bancii sustin ca documentatia este depusa la Primarie si se asteapta eliberarea ei.

Pentru simplul fapt ca nu poseda inca autorizatie de constructie, Banca Romaneasca va fi sanctionata contraventional”, ne-a declarat insp. teritorial adjunct Gheorghe Fesan, din cadrul Inspectoratului Teritorial in Constructii Bacau.

Cat despre punctul de vedere al bancii, solicitat de redactia noastra inca de acum doua saptamani, ne pare rau, nu vi-l putem prezenta, pentru ca este, probabil, secret bancar. Directorul Bancii Romanesti ne-a promis ca ne va informa, ca este vorba despre o sucursala infiintata de Bucuresti si cam atat, dar ca va reveni cu un raspuns complet. Noi il (mai) asteptam…Suntem curiosi sa aflam si din banii cui va fi platita amenda.
Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*