Bacauanul Adrian Zahariuc – inca o medalie de aur

Echipa României a obţinut rezultate de excepţie la cea de-a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 10-18 iulie în Slovenia. Lotul român a obţinut trei medalii de aur (Adrian-Ioan Zahariuc, Andrei-Bogdan Ungureanu şi Eduard-Gabriel Băzăvan) una de argint (Dragoş-Ioan Michnea) şi două de bronz (Marius Pachiţariu, Cristian Tălău) şi s-a clasat pe un excelent loc patru în clasamentul neoficial pe naţiuni.

„Anul acesta, mai mult decât oricând, mă motivează teama de insucces. ÃŽn mare măsură, asta a fost valabilă ÅŸi anul trecut deoarece aÅŸteptările profesorilor legate de mine erau foarte mari, dar atunci nu eram decât o tânără speranţă care putea să confirme sau nu”, a declarat Adrian-Ioan Zahariuc.

Tot în acest an, elevii români au luat primul loc la Balcaniada de Matematică. Lotul este aşteptat să sosească în ţară miercuri, 19 iulie. Patru dintre componenţii lotului de anul acesta au participat şi la ediţia din anul precedent, confirmând prin rezultatele remarcabile valoarea lor şi a profesorilor care i-au pregătit.

Performanţa se obţine însă cu multă muncă, elevii pregătindu-se şi câte opt ore pe zi şi renunţând la alte plăceri ale adolescenţei.

Antena 3

+ Propunere de exercitiu de logica…la matematica

+ Adrian Zahariuc – argint la Olimpiada Balcanica de matematică

+ Ministerul promite premii dar uita sa le si plateasca

Adauga un comentariu

*