Inca o sala de sport va fi refacuta la Onesti

Cu bani obtinuti de la Compania Nationala de Investitii (CNI), Primaria Onesti va incepe lucrarile de consolidare si reabilitare a salii de sport de la Colegiul National “Dimitrie Cantemir”. Proiectarea, expertiza si documentatia pentru certificatul de urbanism au fost deja finalizate, iar Consiliul Local Onesti a pus gratuit la dispozitia CNI suprafata de teren de 578 metri patrati, pe durata derularii investitiei.

“Colegiul National < > dispune de o sala de sport care se afla intr-un stadiu de degradare in proportie de 60%, avand dotarea cu mobilier sportiv invechita, grupuri sanitare insalubre, care nu mai corespund gradului de decenta actual, iar tamplaria si intreaga stolerie nu mai asigura confortul termic necesar desfasurarii activitatii in sala – a motivat primarul municipiului Onesti, Emil Lemnaru. Activitatea elevilor este umbrita de faptul ca nu dispun de o sala moderna, ca alte unitati de invatamant, care sa gazduiasca atat antrenamentele, cat si orele de educatie fizica”.

Lucrarile de consolidare si de reabilitare ar putea fi terminate pana la toamna, in functie si de aprobarile de la CNI. Tot in colaborare cu CNI, la Onesti se mai afla in derulare si investitia de la Sala polivalenta, din parcul central, ce ar trebui finalizata pana la sfarsitul acestui an. O alta sala de sport, destinata Liceului “Nadia Comaneci”, va fi construita tot in acest an, o hotarare in acest sens fiind deja votata in Consiliul Local Onesti.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*