10.000 de bacauani inca mai suporta pierderile din retea

cet bacauDesi conducerea CET Bacau a asigurat ca procesul de contorizare se va finaliza la sfarsitul anului 2005, montarea gigacalorimetrelor la nivel de scara nu s-a terminat. Si asta pentru ca, din cauza temperaturilor extrem de scazute, instalatorii firmei nu pot sa lucreze pe retea, cu atat mai mult cu cat montarea gigacalorimetrelor presupune golirea instalatiilor, iar asta ar insemna ca oamenii sa stea in frig.

Contorizarea consumului de energie electrica furnizata de societatea CET Bacau s-a finalizat doar la nivelul scarilor care au apartinut sistemului de termoficare al orasului. Nu insa si la apartamentele racordate la centralele termice preluate de la Termloc, unde trebuiau sa mai fie montate inca circa 300 de gigacalorimetre.

„Pana in acest moment am reusit sa finalizam doar contorizarea consumatorilor ce au apartinut CET Bacau, adica s-au montat 1.690 de gigacalorimetre, ne-a declarat Vasile Dragusanu, directorul CET Bacau. Am decis insa sa amanam contorizarea in cazul blocurilor racordate la centralele de cartier, respectiv a celor preluate de la Termloc, din cauza frigului de afara care nu ne permite sa continuam lucrarile. Montarea unui gigacalorimetru presupune golierea retelei de apa, pentru cateva ore, iar in acest caz oamenii ar trebui sa inghete in case”.

Din acest punct de vedere sunt afectati circa 10.000 de bacauani, repartizati in aproximativ 300 de imobile. Acestia sunt obligati sa scoata si in aceasta iarna bani grei din buzunare pentru a-si plati intretinerea la asociatie, mai ales ca, fiind facturati dupa modelul vechi, suporta si pierderile din sistemul de termoficare al orasului, de vreme ce la scarile in care locuiesc nu sunt montate nici acum aparate de inregistrare a consumului. Pentru finalizarea acestei lucrari, CET mai trebuie sa achizitioneze doar 100 de gigacalorimetre, pentru ca societatea are in magazie 200 de aparate, ramase nemontate in campania de anul trecut.

Pe total, contorizarea consumatorilor a costat CET Bacau peste 72 de miliarde de lei. Din pacate, nu toti bacauanii racordati la sistemul centralizat de incalzire se pot bucura de aceasta investitie. CET se disculpa insa si spuna ca dupa normativele emise de ANRE toti furnizorii de agent termic trebuie sa finalizeze contorizarea abia la sfarsitului lunii iunie a acestui an.

Asa ca, „noi ne incadram in termene”, conchide directorul Dragusanu.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*