Reacția deputatului Costel Neculai Dunava după fake news-ul din presă privind drumul comunal din sat Fântânele – Sascut

Reacția domului deputat Costel Neculai Dunava după dezinformarea din presă a articolul publicat pe adevarul.ro 

În urma fenomenelor meteorologice din zilele de 26 si 27 septembrie 2019, au căzut cantităti mari de ploaie pe versanții satului Fântânele din comuna Sascut fapt care a dus la umplerea șanțurilor cu apă, și astfel s-au adus pe drum la vale cantități mari de pietriș și nămol.

Drumul care este finațat prin programul PNDR este în curs de realizare, fiind turnate două straturi de asfalt peste terasamentul existent dintr-un strat vechi de asfalt care a fost pregătit înainte de a se turna cele două straturi conform proiectului.

Menționăm faptul că asfaltul care a fost turnat, nu a fost afectat absolut deloc, fapt care a fost constatat și în urma controlului efectuat de către Inspectoratul Județean în Construcții Bacău în data de 02.10.2019.

Stratul vechi de asfalt peste care au fost turnate cele două straturi se poate observa în fotografii în forma neregulata și nu a fost turnat peste pământ așa cum a afirmat media.

Constructorul urmează să efectueze rigole carosabile din beton pe o parte a drumului și acostament din balast pe cealaltă parte a drumului.

Dupa aceste fenomene meteorologice drumul arată bine, după cum putem observa în poze. Lucrarea care este încă în stadiu de execuție urmează a se finaliza în septembrie 2020.

Filmarea și pozele în urma căruia a fost realizat fake news-ul au fost făcute de către doi cetățeni “binevoitori” din comuna Sascut.

Adauga un comentariu

*