Cum te motivezi să faci sport

Te-ai hotărât să mergi la sală. Grozav! Însă oboseala sau anii întregi de sedentarism pot reprezenta capcane care te împiedică să-ți urmezi scopul. Așadar, cum te motivezi să faci sport? Horaţiu Dumitrescu, PT Manager World Class România, ne spune cum să transformăm antrenamentele într-o rutină.

Decizia de a face sport
Este important, mai întâi, să iei decizia fermă de a-ți schimba stilul de viaţă, de a-ți redefini obiceiurile şi de a obţine o versiune mai bună a ta.

Desigur, toate aceste lucruri presupun efort, energie, concentrare către atingerea obiectivelor şi, nu în ultimul rând, gândire pozitivă, însă totul se va face cu paşi mici, dar siguri.

Direcţia pe care trebuie să o urmezi
Este esenţial să ştii în ce direcţie vrei să te îndrepți cu antrenamentele şi să-ți stabilești obiective realiste. Indiferent că vrei să faci mişcare pentru a te relaxa sau pentru a face performanță, trebuie să-ți stabilești o strategie şi să te gândești cum vei reuşi să-ți atingi ţelurile.

Ca orice lucru care merită, trebuie investite resurse de timp şi o motivaţie solidă. Acestea te determină să te trezeşti în fiecare dimineaţă, gândindu-te că eşti cu un pas mai aproape de scopul tău.

Dedicarea de care dai dovadă
Decizia şi direcţia sunt bifate. Acum dedicarea este elementul cheie care transformă sportul dintr-o activitate ocazională într-un mod de viaţă real. Antrenamentele, chiar şi în doze mici, dar regulate, sunt cheia spre succes.

Vino la sală cu un prieten
Ce-ar fi să vii la sală împreună cu cineva drag?! Pentru un plus de energie şi motivaţie, încurajarea este foarte importantă.

Și este mai greu să spui „nu!“ când v-ați făcut un program împreună, iar prietenul sau prietena te aşteaptă să mergeți la clasa aleasă de comun acord.

Discută-ți obiectivele cu un antrenor personal
Antrenorul personal îți crește motivația, dar el se asigură că fiecare exercițiu este efectuat corect, și te ajută la stabilirea și atingerea obiectivelor.

Indiferent de programul sau de preferințele pe care le ai în materie de exerciții, antrenorul personal îți va monitoriza evoluția în permanență și îți va recomanda cele mai eficiente metode pentru ca rezultatele tale să fie demne de invidiat.

Pe lângă beneficiile aduse sănătăţii, sportul trebuie să fie o activitate relaxantă şi distractivă, care merită să intre în rutina ta zilnică!

Sursa: www.psychologies.ro

Adauga un comentariu

*