Alimente ca să ții tensiunea sub control

Hipertensiunea poate fi ținută sub control prin consumul anumitor alimente. Îndeobște, se recomandă cele cu un conținut ridicat de fibre, potasiu, calciu, magneziu și cu indice glicemic scăzut. Studii întocmite de-a lungul timpului au relevat faptul că tensiunea arterială se îmbunătățește considerabil dacă sunt consumate anumite alimente, cu accent pe pește, nuci, semințe și fructe. 

Ovăzul

Este una dintre plantele cu cel mai ridicat conținut de magneziu. Micul-dejun care conține ovăz e un start excelent în zi. Amestecat cu fructe uscate și nuci, e excelent pentru un stimul de energie și pentru reglarea activității arteriale.
Presară ovăz peste pieptul de pui, pentru textura crocantă sau asociază-l cu alte cereale.

Pistaccio

Multe nuci și fructe oleaginoase înseamnă o tensiune arterială scăzută. Mai multe cercetări au scos în evidență acest fapt. Nucile au un conținut ridicat de magneziu, potasiu și fibre – chiar mai mare decât banana. O mână întreagă de pistaccio înseamnă o mână întreagă de antioxidanți – polifenoli și carotenoide. Pune-ți peste iaurt și salate sau presară-l în ciorbe și supe.

Strugurii roșii

Conținut ridicat de polifenoli, antocianine, catecine și epicatecine recomandă strugurii drept un aliment excelent pentru combaterea hipertensiunii. Strugurii sunt buni și cruzi, și congelați. Poți să presari struguri pe lângă pește atunci când îl faci la cuptor. Poți, de asemenea, să-l adaugi la salate, sosuri și alte dressinguri.

Portocalele

Foarte bogate în potasiu, portocalele fac parte din dieta oricărui om care se respectă. Flavonoidele asociate cu reducerea presiunii sângelui sunt găsite în portocale. Hesperidina (un flavonoid) asigură funcționarea optimă a circulației sângelui.

Lintea

Foarte bogată în potasiu, la fel ca năutul și fasolea, lintea are o textură delicată și e extrem de gustoasă. Asigură optimizarea circulației sângelui. Faza frumoasă în gătirea lintei este că nu durează mai mult de op jumătate de oră s-o gătești, așa că, în mai puțin de o jumătate de oră ți-ai asigurat necesarul de proteine.

Sfecla roșie

E imbatabilă când vine vorba despre sănătatea sistemului circulator! Are magneziu și potasiu care luptă împotriva tensiunii ridicate. Are nitrați de bună calitate despre care studiile arată că reduc și ei presiunea sângelui. E bună și crudă, și la cuptor, și fiartă. Adaugă sfeclă roșie la rețeta ta preferată de humus! Nu vrei să știi cum iese!

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*